Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muovit esillä G20-kokouksessa heinäkuussa

Muovit esillä G20-kokouksessa heinäkuussa

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 26.6.2017

Muovit on materiaaleista monipuolisin, modernein, verkottunein (ei pelkästään kemiallisesti vaan myös teollisesti) ja kansainvälisin. Maailman johtavat talousmahdit puolestaan pyrkivät kohti parempaa kokouksessaan. Nämä asiat ja tarpeet kohtaavat toisensa Hampurissa.

G20-maiden johtajat tapaavat Hampurissa Saksassa 7.–8. heinäkuuta 2017. G20-ryhmän puheenjohtajan Saksan teemana on "verkottuneen maailman rakentaminen" ("Shaping an interconnected world").

Kokouksessa keskustellaan muun muassa ilmasto-, kauppa-, työllisyys- ja kehityspolitiikasta. Näissä kaikissa muoveilla on selkeästi mahdollistajamateriaalin rooli pyrittäessä kohti parempaa. Niin ikään merien roskaantumisen ehkäisemiselle ja rerurssitehokkuudelle Saksa on perustanut G20:ssä omat teemaryhmänsä. Nämä ovat kokoontuneet jo ennen Hampurin johtajakokousta. Ryhmissä on tarkasteltu kutakin problematiikkaa yksityiskohtaisemmin sekä pohjustettu yhteistä kansainvälistä G20-lähestymistä etukäteen.

Yleisesti ottaen G20:n lähestyminen vaikkapa maapallon resurssien säästöön on laajempi kuin vaikkapa Suomen yleinen kansallinen luonnonvarojen käytön näkökulma.

Toki G20-agendalla on paljon muutakin globaalia asiaa, mutta on todella hyvä asia, että maailman johtavat valtiot keskustelevat yhdessä oikeasta resurssien käytöstä, materiaalipolitiikasta tai vaikka jätehuollosta. Mikään yksittäinen linjavalinta, kierto- tai biotalous, vihreä tai sininen materiaalivallankumous tai mikään muukaan haluttu suunta ei toimi yksin eikä toivotulla tavalla, elleivät johtavat maat yhdessä ja asiantuntemuksellaan ole niissä mukana.

Takaisin
Avainsanat materiaalimerk, Muovi, Muoviala, Muoviteollisuus, Muoviton syyskuu, Ympäristö