Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Materiaalitehokkuudella voi pehmentää jonkin verran muovien hintapiikin tuskaa

Materiaalitehokkuudella voi pehmentää jonkin verran muovien hintapiikin tuskaa

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 3.6.2015

Muovien hinnat jatkavat aivan ennätysmäistä nousuaan Euroopassa. Monet valtamuovit ovat täällä jo historiansa korkeimmissa hintalukemissa. Muovit siis ovat arvokkaita raaka-aineita. Niitä on osattava käyttää tuotevalmistuksessa tehokkaasti, materiaalitehokkaasti.

Vuoden 2015 alussa Muoviteollisuus ry ja Motiva Oy käynnistivät muoviteollisuuden yrityksille räätälöidyn materiaalitehokkuushankeen. Siinä on tarjolla yksi oiva keino saada enemmän irti ostetusta kalliista raaka-aineesta, nostaa tehokkuutta, kannattavuutta ja tietysti säästää siinä ohessa paljon muitakin kustannuksia.

Ohjelmamme materiaalitehokkuuskatselmuksiin osallistuneet firmat ovat löytäneet toiminnassaan mittavaa säästöpotentiaalia, joka on yllättänyt oikeastaan kaikki. On erittäin luultavaa, että kymmenissä firmoissa raaka-aineen hallinta ja käytön tarkkuus ei todellisuudessa ole niin optimitasolla kuin, mitä se voisi olla tai mitä sen on uskottu olevan.

Materiaalikatselmus vaatii hieman vaivaa ja sitoutumista yritykseltä, mutta kaikki sellaiseen osallistuneet muovialan firmat ovat kommentoineet erittäin myönteisesti katselmuksen asiantuntijaryhmässä tehtyjä havaintoja ja koottuja ideoita tehostamismahdollisuuksista.

Motiva on saanut luvan julkaista muun muassa sivuillaan.
Oy Parlok Ab:n hyvin kuvaavat materiaalikatselmuskokemukset

Muoviteollisuus suosittelee jäseniään olemaan tässä aktiivisia. Tämä uraauurtava hanke jatkuu koko vuoden ja mukaan halutaan eri tuotantomenetelmiä ja uusia yrityksiä. Yhteystiedot löytyvät mm tuosta edellä mainitusta ja linkitetystä Parlok-casesta

Takaisin
Avainsanat Materiaalitehokkuus, Muovi, Muoviala, Polymeeri, Toimintaympäristö