Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Uutisarkisto 2012

31.12.2012

Seuraavan viiden vuoden aikana tultaneen rikkomaan 300 miljoonan tonnin valmistusraja valtamuoveissa.

4.12.2012

Professori Ali Harlin on marras/joulukuun vaihteessa päässyt näkyvästi julkisuuteen esittelemään VTT:n kehittämää uuden sukupolven biopohjaista polymeeria. Toivotaan että tästä uudesta materiaalista tulee kestävää hyvinvointiamme lisäävä kaupallinen menestys.

4.12.2012

Suomalainen muovi- ja bio-osaaminen ovat perinteisesti olleet korkeaa tasoa. Professori Ali Harlin on marras-joulukuun vaihteessa päässyt näkyvästi julkisuuteen esittelemään VTT:n kehittämää uuden sukupolven biopohjaista polymeeria. Toivotaan, että tästä uudesta materiaalista tulee kestävää hyvinvointiamme lisäävä kaupallinen menestys.

23.11.2012

Suomalainen muovimuotoiluosaaminen tunnistetaan ja tunnustetaan maailmalla
Harri Koskisen Kupu nappasi taas kansainvälisen designpalkinnon.

19.11.2012

Muovi parantaa haavansa
Stanfordin yliopiston tutkijaryhmä on onnistunut luomaan hämmentäviä ominaisuuksia muovin ja nanokokoisten metallipartikkelien seokseen.

12.11.2012

Etelä-Caroliinassa sijaitsevan Clemsonin yliopiston tutkijat testasivat läpinäkyvän ja läpinäkymättömän pakkauksen merkitystä kuluttajan valintaan ja tietyn tuotteen löytämiseen kaupassa.

4.11.2012

Tutkimuslaitos Freedonian tuoreen selvityksen mukaan niin sanotut turvapakkaukset ovat yksi kasvavimpia pakkaustyyppejä markkinoilla. Niiden globaalin vuosikasvun arvioidaan olevan 6,3 %, Tunnetuimpia turvapakkauksia ovat solumuoviset EPP, EPE ja EPS -pakkaukset.Erityisesti näiden suosiota kasvattaa ylivertaisen monipuolinen tuotesuojauskyky yhdistyneenä keveyteen ja minimaaliseen resurssien kulutukseen.

24.10.2012

Muovi-ilmiö, muoviteollisuus siirtyy SoMe aikaan
Muovi-ilmiö on uuden muovialan linkedin ryhmän nimi, joka tarjoaa keskustelualustan muovialan osaajille. Täällä voit kysyä muovista, herättää keskustelua muoviaiheista sekä vuorovaikuttaa muiden muovialan ammattilaisten kanssa.

8.10.2012

Suomessa ei moneen vuosikymmeneen panostettu jätteiden energiahyödyntämiseen. Valtaosa yhdyskuntajätteistä sijoitettiin sadoille maamme kaatopaikoille.

8.10.2012

Muoviteollisuus ry:n muovia kierrättävä ja kierrätysmuoveja käyttävät tuotevalmistajat haluavat muistuttaa suomalaista yhteiskuntaa tässä uudessa tilanteessa, että muovien materiaalina kierrätystä ei saa unohtaa. Kaikkea muovimateriaalia ei tule väen väkisin ohjata polttoon. Materiaalikierrätys on jätteiden hyödyntämishierarkiassa polttoa korkeammalla.

5.10.2012

Muovinen pakkaus vähentää merkittävästi hävikkiä. Se on valmistettu aina tuotteen parhaaksi mahdolliseksi suojaksi kautta koko toimitusketjun. Materiaalin käyttö on hallittua ja optimoitua, kiitos eri muovien monipuolisten materiaaliominaisuuksien. Puutteellinen pakkaaminen haaskaa suunnattomasti luonnonvaroja kun itse tuote pilaantuu ja sen tuotantoon käytetyt panostukset menetetään. Itse pakkauksen ympäristökuorma on minimaalinen suhteessa vaikkapa pakattuun elintarvikkeeseen.

2.10.2012

Teknologiateollisuus ry:n työvälineiden valmistajien toimialaryhmä ja Muoviteollisuus ry järjestävät yhdessä toimialoja koskevat neuvottelupäivät Scandic Rosendahlissa Tampereella 24.-25.1.2013. Osallistukaa, jo nyt !

25.9.2012

Vuosi 2012 muodostuu ilahduttavan vireäksi muovialan perustutkintojen, ammattitutkintojen sekä erikoisammattitutkintojen suhteen. Näitä on suoritettu huomattavasti enemmän kuin vuonna 2011.

19.9.2012

Nuori Muoviteollisuus onnittelee 200-vuotiasta Helsinkiä merkkivuoden johdosta
Sana muovi on ollut suomenkielessä tunnettu vain runsaat 60 vuotta. Muoviteollisuus ry täytti viime vuonna 50 vuotta ja katselee kunnioittaen hieman iäkkäämpää pääkaupunkiamme.

30.8.2012

Muoviteollisuus ry:n yksi päätehtävä on levittää asiallista muovitietoa. Liitto valmistelee jatkuvasti ajankohtaista materiaalia muovitiedon jakamiseen.

27.8.2012

Tuotannon kilpailukyky, toimivat ja vakaat markkinat sekä mahdollisuus onnistumiseen ovat avaintekijöitä, joista riippuu se, valmistetaanko Euroopan alueella jatkossakin laajasti muoveja ja niistä muovituotteita.

13.8.2012

Hieman samanlainen monikerroskalvo kuin tavallisessa elintarvikepakkauksessa suojaa NASA:n Curiosity -mönkijää sen tutkiessa punaista planeettaa Marsia.

28.6.2012

Monesta vaikeudesta läpi selviytynyt kotimainen muovituotevalmistus on nyt saamassa finnassisektorilta arkkuunsa ne ratkaisevat naulat.