Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muoviputki on paras pakkasellakin

Muoviputki on paras  pakkasellakin

Muoviteollisuus ry (info a plastics.fi), 4.1.2024

Nostetaanpa ajankohtaisuuden vuoksi tämä aikaisemmin julkaistu uutinen taas kärkeen! Taas elämme aikaa, jolloin pakkanen ja isot lämpötilanvaihtelut voivat aiheuttaa kiinteistöissä ikäviä yllätyksiä jäätyvien putkien muodossa.

Paras keino torjua kovien pakkasten aiheuttamat putkistojen jäätymiset ja rikkoutumiset on estää ne ennalta. Asiallinen muovieristäminen, saattolämmitys ja asianmukaisten jäätymättömien putkijärjestelmien toteutus riskipaikkoihin ja kunnossapito eliminoivat yllätykset.

Onneksi muoviputki ei edes jäätyessään kovin helposti halkea tai ala vuotaa ja se voidaan helposti uusia asennusputken sisällä, mutta silti tällaista jäätymistilannetta tulee välttää viimeiseen asti. Jos jäätyminen pääsee kehittymään ja etenee pitkälle, on varminta antaa LVI-alan ammattilaisten hoitaa sulatus.

Varomattomuus ja väärät keinot putkien sulatuksessa saattavat pahentaa vahinkoa. Muoviputket voivat menettää merkittävästi lujuusominaisuuksiaan jo 70 celsiusasteessa. Muoviteollisuus ry:n muoviputkia valmistavat yritykset tarjoavat neuvontaa joka olosuhteissa toimivien vesihuoltojärjestelmien toteutuksiin.

Alunperin julkaistu 8.1.2016 ja toistettu 15.12.2020

Takaisin
Avainsanat Joulukalenteri, Jätevesijärjestelmä, Muoviputket, Putkijaosto, Putkijärjestelmät