Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Nyt eespäin kohti toipumista

Nyt eespäin kohti toipumista

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 18.9.2015

SAK:n mielenilmaisut ovat nyt takana. Suomen muoviteollisuusfirmoissa tuotannolle aiheutuneet häiriöt vaihtelivat laajassa skaalassa yrityksestä toiseen. Osassa henkilöstö pysäytti koko tehtaan, monissa paikoin ei tarvinnut sammuttaa yhtään linjaa ja muutamissa yksiköissä pidettiin osa tuotannosta käynnissä. Tukipalvelujen, kuten kuljetusten toimivuudesta ei ole vielä analyysiä.

Alallemme tyypillinen ketteryys pystynee kirimään kaikkialla tämän katkon vaikutukset nopeasti kiinni eikä asiakkaiden tarvitse olla huolissaan. Ensi työviikko koittaa taas sitkeän luotettavan ja yhteisen muoviyrittämisen merkeissä Suomessa.

Muoveilla saadaan aikaan paljon hyvää, myös tuottavuutta ja parempaa työympäristöä. Muoviteollisuus ry pyrkii siihen, että mahdollisimman iso osa välttämättömistä muovituotteistamme olisi kotimaista tekoa.

Kun julkisen sektorin leikkauksetkin vääjäämättä heijastuvat vaikkapa terveyden- tai vanhustenhuollon järjestelyihin, on entistä oleellisempaa että muoviset hoitovälineet, lääkeannostelimet, sairaalatarvikkeet ja vastaavat voidaan hankkia kilpailukykyisin kustannuksin kotimaisilta valmistajilta. Sielläkin kokonaisedullinen muovi ja kotimaisuus antaisivat meille hitusen pelivaraa palkkojen, lääkkeiden ja muiden hoitokustannusten kattamiseen laadusta tinkimättä.

Suomessa valmistetaan yli miljardin euron arvosta erilaisia muoveja ja niistä useiden miljardien arvosta muovituotteita, jotka edelleen käytetään laitteisiin, rakentamiseen, suojaamaan elintarvikkeita, lääkkeitä ja niin edelleen.

Takaisin