Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Suomen jätemuoveille tarjolla monia hyötykäyttövaihtoehtoja

Suomen jätemuoveille tarjolla monia hyötykäyttövaihtoehtoja

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 24.9.2014

Maassamme on varsin lyhyen ajan sisällä käynnistynyt tai käynnistymässä useita mittavia laitoksia ja hankkeita, jotka tarjoavat aiemmin kaatopaikoille menneille jätemuoveille hyödyllistä käyttöä.

Syyskuussa täyteen vauhtiin pääsi Vantaan Energian uusi voimalaitos, jossa yli 1,5 miljoonan ihmisen kierrätyskelvottomasta jätemuovista syntyy sähköä ja lämpöä. Vastaavia, mutta pienempiä uusia jätevoimaloita on aiemmin käynnistynyt maassamme kymmenkunta.

Eikä syyskuu 2014 ehtinyt edes loppuunsa, kun Ekokem Oyj ilmoitti aloittavansa vielä uuden Ekojalostamon hankevalmistelun Riihimäellä, jossa pyritään vuonna 2016 ottamaan kootusti ja tehokkaammin jopa 10 000 tonnia jätemuovia kierrätykseen ennen loppujätteen energiaksi hyödyntämistä.

Muovituotteet säästävät käytössä tuntuvasti luonnonvaroja. Kun muoveista otetaan vielä jätteenäkin kaikki energia ja materiaali hyödyksi, päästään entistä korkeampaan resurssitehokkuuteen. Muovi on liian arvokas materiaali heitettäväksi pois! Video: Älä viskaa muoveja mäkeen

Takaisin
Avainsanat Innovaatiot, Jäteasetus, Jätelaki, Kierrätys, Kiertotalous, Muovi, Ympäristö