Kuva: Suominen Joustopakkaukset OyPuhalluskalvoekstruusio

Muoviala

Tervetuloa tutustumaan muovialaan ja tervetuloa töihin mahdollisuuksien muovialalle. Ammattikouluista yliopistoihin, Suomessa on monen eri tasoista koulutusta muovialalle. Uramahdollisuuksia löytyy myös laidasta laitaan. Oppisopimukset ja rekrykoulutus ovat hyviä väyliä muovialan töihin.

Kierrätysmuovin uusi elämä kestävinä kodin tuotteina

Tällä hetkellä Oy Plastex Ab:n valikoimissa on useita kastelukannuja, sumutinpulloja ja ahkioita, jotka valmistetaan 100 % kierrätysmuovista. Määrä kasvaa jatkuvasti ja tavoitteena on, että 40 % Plastexin avainlipputuotteista valmistetaan kierrätysmuovista taikka biopohjaisesta muovista vuonna 2023.

Kaikki Plastexin omien valikoimien tuotteet ovat avainlipputuotteita, jotka valmistetaan Suomessa. Suomessa valmistaminen pienentää myös ympäristökuormaa ja tuotteiden hiilijalanjälkeä.


Uusiomuovikannut Plastex

Tuotteiden osalta vastuullisuus ja kestävä kehitys tarkoittavat Plastexille sitä, että tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan kestämään mahdollisimman pitkään. Tuotteet ovat turvallisia ja käyttötarkoitukseensa parhaiten sopivia ja niiden valmistuksessa minimoidaan käytettävä energian ja materiaalin määrä sekä koko elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset.

Tuotteet valmistetaan laadukkaista, BPA-vapaista kierrätettävistä materiaaleista ja mahdollisuuksien mukaan koko tuote kierrätetystä taikka biopohjaisesta raaka-aineesta.

www.plastex.fi/tuotteet/eko-tuoteperhe.html

Oy Plastex Ab

Venteläntie 12, 08500 Lohja

Puh +358 19 357 601
Sähköposti info a plastex.fi
www.plastex.fi

Oy Plastex Ab:n tarina alkaa 7.7.1936, kun puolalaissyntyinen insinööri Igor Lawdansky perusti Helsinkiin Snellmaninkatu 23:n kellaritiloihin Korurasia- ja kotelotehtaan, jossa valmistettiin bakeliitista nappeja ja muita pikkuesineitä sekä sähkötarvikkeita. Kun tuotanto laajeni, tarvittiin lisätiloja.

Lohjan asemalta löytyi entinen pilketehtaasta, johon rakennettiin lisäkerros. Korurasia- ja kotelotehtaan nimi muutettiin vuonna 1943 Oy Plastex Ab:ksi ja samoihin aikoihin yrityksen omistusrakenne vaihtui ja tehdas muutti kokonaan Helsingistä Lohjan asemalle, missä se edelleen toimii suomalaisena perheyrityksenä.

Plastex toimii ISO 9001 laatustandardin sekä jatkuvan parantamisen periaatteiden mukaisesti.

Plastex 2023 Ämpäristö