Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Yhden erikoisen muovivuoden loppu – toisen alku

Yhden erikoisen muovivuoden loppu – toisen alku

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 30.12.2020

Suomen muoviteollisuus on puskenut läpi epidemiavuoden 2020. Töitä on tehty todella paljon ja sillä työllä on autettu Suomea ja suomalaisia selviytymään. Tämä on aikomus myös jatkossa, kunhan toimintaedellytykset täällä pidetään kohdillaan.

Muoviteollisuus ry haluaa kiittää kaikkia alan yli 10 000 ammattilaista yli 500 yrityksessä. Vastuullisuutenne ja kyvykkyyteenne on punnittu monina vuoden 2020 epävarmoina hetkinä. Toivoisimme, että kotimaisen valmistavan teollisuuden avainrooli hyvinvoinnin tuottajana nyt taas ja viimeistään tunnustettaisiin koko yhteiskunnassamme. Muovien kieltäminen, välttely ja verottaminen ei ole oikea tapa turvata parhaat ratkaisut käyttöön ympäristön, terveyden tai turvallisuuden kannalta.

Nyt edessä siintää korona -viruksen saaminen kuriin rokotteiden avulla vuoden 2021 aikana.

Maailmantalouden lähtiessä taas liikkeelle on selvää, että kova halu kiriä menetetty vuosi takaisin nousee kaikkialla. Vuosi 2021 tulee merkitsemään kovenevaa kilpailua ja mahdollisesti erilaisia uusia pullonkauloja raaka-aineiden, työvoiman, komponenttien ja rahoituksen saannissa. Ilmastonmuutostoimien ja kierrätyksen tavoitevuodet lähestyvät. Niiden asiat ja ratkaisut, jopa kustannukset kenties konkretisoituvat. Nämä ovat muoville ennen kaikkea uusia tuotemahdollisuuksia. Suomalainen muoviala pystyy vastaamaan yhteiskunnan ja elinkeinoelämän erilaisiin tarpeisiin. Kokonaistaloudellinen ja säästävä muovi sekä sitä taidolla jalostava uuttera yritysjoukko mahdollistavat kestävän kasvun niin yksityisellä kuin julkisellakin puolella.

Hyvää Uutta Vuotta 2021! Pysytään terveinä!

Takaisin