Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Valtakunnallinen I love muovi -kampanja pyörähtää käyntiin!

Valtakunnallinen I love muovi -kampanja pyörähtää käyntiin!

Lena Jenytin (Lena.Jenytin a plastics.fi), 24.3.2019

Huhtikuussa valtakunnallinen I love muovi -kampanja auttaa ja rohkaisee ihmisiä ja yhteisöjä aloittamaan pakkausmuovin lajittelun. Muovin lajittelu ei ole monimutkaista, yksittäisten ihmisten pienistä lajitteluteoista syntyy suuri yhteisvaikutus. Tämänhetkinen tilanne muovin suhteen on kestämätön - kulutus vain kasvaa ja tuotanto sekä kierrätys eivät tue kestävää kehitystä. Yksi pullonkaula ketjussa on lajittelu ja kierrätys. Niiden avulla saadaan ratkaistua monta asiaa. On monesti turhaa ja ympäristöä kuormittavaa polttaa muovia, kun sen arvoa voisi säilyttää lajittelemalla ja kierrättämällä. Kun arvostamme muovia raaka-aineena, emmekä pidä sitä vain jätteenä, alamme kiinnittää huomiota sen käyttöön ja kulutukseen.

Helpoilla vinkeillä muovin lajittelun mestariksi! I love muovi on yhteisöllinen kampanja, joka avaa pakkausmuovin lajittelua ja tekee siitä yksinkertaista ja hauskaa. Kampanja tekee huhtikuussa myös kiertueen eri puolelle Suomea ja auttaa suomalaisia tekemään konkreettisia kierrätystekoja. Kampanja vierailee Tampereella, Lahdessa, Vaasassa, Joensuussa ja Oulussa.
Paikkakunnilla kilpaillaan leikkimielisesti siitä, mikä kaupungeista lajittelee eniten kierrätettävää pakkausmuovia. Voittajakaupunki selviää suorassa lähetyksessä lauantaina 4. toukokuuta Helsingissä!

Kanna muovisi kekoon - I love muovi

-kampanjan asiantuntija-apuna ovat mm. Suomen ympäristökeskus SYKE, Ympäristöministeriö, Luonnonvarakeskus LUKE, Teknologian tutkimuskeskus VTT, Ympäristömerkintä Suomi, Muoviteollisuus ry, Suomen Kiertovoima Ry, Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy, Itä-Suomen yliopisto ja Suomen Uusiomuovi Oy.

Ylen sivuilta löytyy lisää tietoja www.yle.fi/ilovemuovi och på svenska www.svenska.yle.fi/älskadeplast.

Dra ditt strå till plaststacken

Svenska Yle är med i Vasa den 12 april, då kan du vara med och samla plast, göra plastkonstverk med Strömsö, träffa BUU-klubbens superhjälpare och mycket mera.


Lehdistötiedote julkaisuvapaa 25.3.2019 klo 09

Takaisin