Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Taantuma ei vieraillut K 2013 -messuilla

Taantuma ei  vieraillut K 2013 -messuilla

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 19.10.2013

Düsseldorfin K 2013 muovialan megamessuilla 27.-23.10. oli jälleen kerran erittäin vilkas meininki. Messuilla vieraili kaikkiaan 219 000 kävijää maailman joka kolkasta. Esillä oli aivan valtaisa määrä muovituotteiden valmistuksen raaka-aineita, koneita, palveluita ja paljon järisyttäviä uutuustuotteita.

Jos jokin yksittäinen asia pitää messuilta nostaa esiin, niin otettakoon sitten laajaa kiinnostusta herättänyt kokeileva Muovitiede Campus. Se oli kokonaan uusi alue, jonne oli keskitetty alan todelliset tieteen tekijät. Kymmenittäin huippuyliopistoja sekä tutkimusinstituutteja esittelemässä omia muoveihin liittyviä erikoistumisalueitaan. Campuksella käynti oli kuin huima hyppy suoraan tulevaisuuteen. Se oli samalla muistutus siitä, että mikään kehitystä radikaalisti eteenpäin vievä high tech - tuote ei voi rakentua tyhjän päälle. Hyväkään neronleimaus ei konkretisoidu ellei sitä osaa jalostaa tuotteeksi. Tiede on lopulta kaiken materiaalitietämyksen taustalla ja kaikissa johtavissa talousmaissa se on erityisen panostuksen kohde.

Tuotekehitys vaatii erittäin vankkaa osaamispohjaa, syvälle porautuvaa ymmärrystä, laskentaa ja materiaalihallintaa. Campuksella näki erityisen selvästi, miten osaamispanostus uusien muovien ymmärrykseen ja hallintaan tuottaa liki rajattomasti mahdollisuuksia toteuttaa hyviä asioita taas muilla sektoreilla.

Messuannista saa pienen virtuaalikäsityksen täältä

Takaisin