Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Suomalaisen muovituotevalmistuksen toimitusvarmuus pitää

Suomalaisen muovituotevalmistuksen toimitusvarmuus pitää

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 17.1.2024

Kansainvälisten kuljetusten vaikeutuminen korostaa kotimaisen valmistuksen merkitystä.

Nyt tammikuussa 2024 Punaisen meren alueella laivaliikenne on sotilaallisen uhan alla ja useampi iso rahtitoimija on ajoittain tai kokonaan vetäytynyt Suezin kautta kulkemisesta. Panaman kanava puolestaan kärsii kuivuudesta eikä pysty vetämään yhtään enempää laivoja. Aasian ja Euroopan väliset konttikuljetukset ovat sekä viivästyneet että kallistuneet merkittävästi. Onpa Saksassakin teitä ja rautateitä tukossa mielenosoitusten vuoksi.

Jälleen kerran olemme tilanteessa, jossa lähellä valmistetun muovituotteen toimitusvarmuus on aivan toisella tasolla, kuin maailman toiselta puolelta tulevan tuotteen. Toki muoviteollisuuden oma vienti myös kärsii kuljetusongelmista etenkin Aasiaan, mutta toistaiseksi meillä ei ole edes näkyvissä mitään ongelmia saada kaikkia tuotannon tekijöitä ja voimme palvella asiakkaita häiriöttä.

Suomen muoviteollisuus on erittäin joustava ja varma toimittaja kaikissa tilanteissa. Toivomme, että tämä kilpailuetu ymmärrettäisiin kaikkina aikoina ja sitä arvostettaisiin muulloinkin kuin kriiseissä. Jatkuvuus ja kotimainen työ on yhteinen asiamme.

Takaisin