Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Suomalaisen muoviputkihistorian infografiikka 1950-luvulta alkaen

Kari Kuivalainen (kari.kuivalainen a plastics.fi), 14.5.2019

Putkijaosto julkaisee muoviputkijärjestelmien NPM-laatu- ja sertifiointimerkin 15-vuotisjuhlavuoden kunniaksi infografiikan. Se yhdistää suomalaista muoviputkihistoriaa ja yhteiskunnallista kehitystä alkaen 1950-luvulta ja päättyen vuoteen 2004. Silloin NPM-merkki otettiin käyttöön korvaamaan kansalliset sertifiointimerkit.

Muoviteollisuus ry:n putkijaoston infografiikka ”Muoviputkilla on rakennettu Suomea vuosikymmenet” yhdistää muoviputkituotteiden historiallisia kehitysaskeleita suomalaisiin yhteiskunnallisiin muutoksiin ja rakentamisen kehitysvaiheisiin.

Infografiikka

Infografiikka julkaistaan muoviputkijärjestelmien INSTA-CERT-tuotesertifioinnin ja Nordic Poly Mark (NPM) -merkin 15-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuoteen 2004 päättyvänä. Silloin NPM-merkki otettiin käyttöön korvaamaan pohjoismaissa käytettyjä kansallisia sertifiointimerkkejä kuten SFS-, SIS-, DS-, NS-, P- ja KP-merkki.

Aikajanalle on poimittu vuosikymmenittäin alan kehitykseen liittyviä keskeisimpiä tapahtumia sekä muoviputkijärjestelmiä ja niiden asentamista havainnollistavia valokuvia. Lisätiedon lähteinä mainitut osoitteet koskevat juhlavuottaan viettävää tuotesertifiointijärjestelmää ja sen käyttämää laatu- ja sertifiointimerkkiä.

Infografiikan julkaisun aikaan järjestetään YT19 Yhdyskuntatekniikan näyttely Jyväskylässä 15.-16.5.2019. Muoviteollisuus ry:n putkijaoston jäsenyritykset osallistuvat tapahtumaan näytteilleasettajina ja toivottavat muoviputkijärjestelmien historiasta ja uutuuksista kiinnostuneet näyttelyn kävijät tervetulleiksi osastoilleen.

Yhdyskuntatekniikka 2019

Lisätietosivuja
Putkijaoston jäsenyritykset: www.plastics.fi/putkijaosto/putkijaoston_jasenyritykset/
YT19 Yhdyskuntatekniikan näyttely: www.yhdyskuntatekniikka.fi/

Takaisin