Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Sitkeää yrittämistä jo kolmannessa sukupolvessa

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 2.4.2015

Muovialalla toimii paljon kotimaisia perheyrityksiä. Muutamissa painetaan töitä jo kolmannen polven johdolla, kuten Tarvasjoella toimivassa Solupak Oy:ssä.

Yhtiö valmistaa EPS –eristeitä, joita tarvitaan pyrittäessä energiatehokkaaseen yhteiskuntaan. Tekemisen juuret ovat 1950-luvulla. Pitkään yrityshistoriaan mahtuu monenlaisia aikoja.

Tänään Solupak Oy on malliesimerkki ketterästä ja yritteliäästä yrityksestä, joka satsaa esimerkillisesti tuotteisiinsa vastaten asiakastarpeisiin aina ja joka tilanteessa.

Uusin firman tuote on Solupak Carbon, jonka lämmöneristävyys on parempi kuin perinteisillä EPS -eristeillä. Carbon -tuotteet on kehitetty varsinkin matalaenergia- ja passiivirakentamisen tarpeisiin. Juuri tällä hetkellä uudisrakentaminen Suomessa on hieman alavireistä, mutta se merkitsee loistavaa aikaa saneerausrakentajille ja etenkin energiatehokkuuden parantajille. Solupakissa odotetaan muutoinkin rakentamisen virkistyvän ennen pitkää ja toiveissa on, että rakennuttajat pitävät silloin mielessä että juuri Tarvasjoelta saa kotimaista hyvää palvelua.

Kertomus Solupakin yrittäjäpolusta Turun Tienoossa

Takaisin