Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Parhaat muovitoimittajat valittu

Parhaat muovitoimittajat valittu

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 13.6.2016

Muovitoimittajia on aseteltu nyt paremmuusjärjestykseen kannustavan kilpailun hengessä. Paraniko asiakaspalvelu näin? Nähtäväksi jää.

Euroopan muovien ostajat eli muovituoteteollisuusyritykset ovat kesäkuun 2016 alussa valinneet avoimella äänestyksellä mielestään parhaimmat muovitoimittajat. Kuudelle muoville valittiin yksi johtava toimittaja kullekin ja sen lisäksi äänestettiin innovatiivisin koko alan toimija.

Tämä eurooppalainen Paras muovitoimittaja –kisa oli ensimmäinen laatuaan. Sen tarkoitus oli kiinnittää palkitsevan positiivisella tavalla huomio siihen, kuinka tärkeää olisi palvella muoveja ostavia asiakkaita kaikissa tilanteissa hyvin. Koko toimitusketju on kokonaisuus, jossa ajoittain ketjun osaset tuntuvat vetävän eri suuntiin. Vuonna 2015 tämä koko ketjun toimivuus Euroopassa nousi kysymysmerkiksi, kun muovien saatavuus oli ajoittain yllätysvaikeaa ja hintataso ennätyskorkea.

Vaikea sanoa vielä, auttaako tällainen asiakaskyselyyn pohjaava toimittajien paremmuusjärjestykseen asettelu mitään, mutta ainakin sitä nyt on 2016 kokeiltu. Muovit ovat EU:ssa edelleen varsin kalliita verrattuna muihin markkina-alueisiin, mutta vakavia toimitushäiriöitä on alkuvuonna 2016 esiintynyt vähemmän kuin 2015 ja niihin on ollut selkeämpiä selityksiä, kuten Ranskan lakot.

Perusasia on se, että tarvitsemme EU-alueella muoveja tuotantoomme katkotta ja kilpailukykyisin ehdoin kilpailija-alueisiin verrattuna. Meillä on täällä paljon sellaisia yritystoiminnan rasitteita , joita muualla ei edes tunneta. Muovituoteteollisuus kautta Euroopan on kärsinyt siitä, ettei muovituotanto täällä ole pysynyt kysynnän kasvun mukana. Tuotantokapasiteetti ei enää riitä ja on osin vanhaa, heikkotasoistakin. Silti EU on rakentanut tullimuurin muoveille, mikä vahvistaa epäterveen kovaa paikallisten myyjien asemaa sekä estää itse asiassa EU-teollisuutta uudistumasta.

Muoviteollisuus ry puoltaa muovitullien poistoa kokonaan ainakin sellaisilta valtamuoveilta, joista 2015 ilmeni pulaa.

Takaisin
Avainsanat Hinnat, Muovi, Muoviala, Muoviteollisuus