Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muoviteollisuuden tulevaisuudenkuva muokattavana Saksassa 20.-21.9.2012

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 27.8.2012

Tuotannon kilpailukyky, toimivat ja vakaat markkinat sekä mahdollisuus onnistumiseen ovat avaintekijöitä, joista riippuu se, valmistetaanko Euroopan alueella jatkossakin laajasti muoveja ja niistä muovituotteita.

Euroopan ylle kasautuu suuria epävarmuuksia. Mikä on maanosamme yritystoiminnan, tuotevalmistuksen ja materiaalien tuotannon tulevaisuus näiden synkkien pilvien alla? Muoveja varmasti tarvitaan kaikissa tulevaisuuskenaarioissa. PolyTalk -keskustelussa päättäjiltä kysytään: Mikä on Euroopan muoviteollisuuden huominen ?

Yhtäältä EU kannustaa uuteen materiaaliteknologiaan, toisaalta sen toimenpiteet tuntuvat vain vaikeuttavan käyttökelpoisimpien ratkaisujen käytettävyyttä, jopa antavan menestyksen avaimet pikemminkin muiden käsiin. Kuihdummeko kohti kurjuutta vai kasvammeko kestävästi ja hyvinvoinnin turvaten? Kykenemmekö tekemään jatkossa kehittyneet materiaalimme ja tuotteemme itse vai hankimmeko ne vain muilta talousalueilta niin kauan kun varaa on ?

PolyTalk 2012 - tapahtumassa Wiesbadenissa käydään laajaa ja toivottavasti perustavaa ajankohtaiskeskustelua Euroopan materiaalitulevaisuudesta. Selvää on se, että tarvitsemme yhteiskunnan moniin kriittisiin toimintoihin muoveja sekä niistä tehtyjä tuotteita.

Syyskuun 21. päivän yksi pääpuhuja on ympäristökomissaari Janez Potocnik. Hänen kanssaan keskusteluun osallistuu mm kirjailija ja ympäristöaktivisti Sir Jonathon Porritt, joka on perustanut Tulevaisuuden Foorumi -järjestön.

Osallistu PolyTalk -ennakkokeskusteluun mm. Twitterissä.
Lisätietoja: Polytalk

Takaisin
Avainsanat Tulevaisuus