Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muovit ja muoviala kierrätyksen avainroolissa

Muovit ja muoviala kierrätyksen avainroolissa

Vesa Kärhä ((Uuden Pasi Järvisen kirjan kansi) ), 9.9.2016

Muoviteollisuus on Suomessa tehnyt vuosikymmeniä pitkäjänteistä työtä kääntääkseen jätteet kaatopaikan täytteestä hyödylliseksi resurssiksi.

Nykyaikainen kiertotalous tarvitsee laadukkaita muovisia keräysvälineitä, säkkejä, peitteitä ja pusseja, jotta keräystavara saadaan kunnolla kerättyä oikeaan paikkaan ja siitä uusiksi tuotteiksi.

Pelkkä kerääminen ei vielä ole kierrätystä. Jatkoksi tarvitaan muovin lajittelu- ja prosessointilaitoksia. Sellaisiakin maamme muoviteollisuus on perustanut. Ne voivat käsitellä vuosittain kaikkiaan jopa 50 000 tonnia jätemuoveja uusioraaka-aineiksi. Nämä ja valtakunnassa nopeasti kehittynyt energiahyötykäyttö tekevät muovien kaatopaikalle viemisen tarpeettomaksi.

Alamme perusti vuonna 1992 Euroopan vanhimman yhä toimivan voittoa tavoittelemattoman muovipakkausten tuottajayhteisön Suomen Uusiomuovi Oy:n. Siellä on tänä päivänäkin terävin osaaminen ja laaja omistuspohja pakkausten kierrätyksen edistämiseksi ynnä toteuttamiseksi. Tätä työtä me haluamme edelleen jatkaa suomalaisen yhteiskunnan hyväksi. Olemme tehneet sitä toistaiseksi taitavimmin ja edullisemmin kuin missään muualla on kyetty, kokonaisuus ja realismi koko ajan huomioiden, muoveja ja muoviosaamista hyödyntäen. Lisäksi leimallista on ollut suunnitelmallisuus, tasapuolisuus sekä niukkojen panosten äärettömän tarkka ja innovatiivinen hyödyntäminen kaikessa.

Muoviteollisuus Suomessa on satojen vastuullisten yritysten monipuolinen tuotantosektori. Hallitsemme muovien jalostuksen alusta loppuun. Facebookin Muovinkierrätin -ryhmä on oiva esimerkki siitä, miten ihmiset ovat innostuneet nimenomaan uusista muovien kierrätyksen ja hyödyntämisen mahdollisuuksista. Kokemuksia jaetaan ja muoviasiantuntijat vastaavat kiiinnostuneille.

Takaisin