Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muovit Euroopan resurssitehokkuuden ratkaisijana

Muovit Euroopan resurssitehokkuuden ratkaisijana

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 21.11.2014

Muovit säästävät käytössä suunnattomasti luonnonvaroja. Euroopan jätteen vähentämisen viikolla keskitytään ruoan jätteeksi päätymisen estämiseen. Pohditaan myös hetki sitä, miten toimisi muoviton maailma.

Euroopan jätteen vähentämisen viikolla 22. -30.11 2014 päähuomio kiinnittyy elintarvikejätteen synnyn ehkäisyyn. Tehokkaimpia keinoja estää elintarvikkeiden pilaantumista tuotannossa ja jakelussa on oikea pakkaaminen. Jätteeksi pilaantunut elintarvike merkitsee todella isojen panostusten ja luonnonvarojen hukkaan valumista. Muovipakkaus on luotu elintarvikkeen tai muun tärkeän tuotteen suojaksi, estämään pilaantuminen, rikkoutuminen ja jätteeksi joutuminen. Muovipakkauksia on moneen lähtöön. Niitä voidaan käyttää myös uudestaan ja hyödyksi monin eri tavoin. Olemme koonneet tämän tehokkaimmista tehokkaimman säästökeinon käytöstä oman kirjasen ”Muovipakkaus: Luotu Suojaksi”
Muovipakkaus: Luotu suojaksi
Suurmenestyksen saavuttaneen esitteen 12. painos. Muovipakkausten hyödyt yhdessä paketissa. LUOTU SUOJAKSI
2.8MB, päivitetty 29.9.2016

Jätteen synnyn ehkäisyä on hyvä tarkastella laajasti. Pitää pohtia kaikkia valintoja. Mitä toimintoja haluamme yhteiskunnassamme toteuttaa, mitä tuotteita ne edellyttävät ja mistä materiaaleista ne voidaan tai kannattaa kaikille ihmisille parhaiten tehdä? Useimmiten jokin monista muoveista on resurssiviisain valinta. Lahden MuoviPlastics -messuilla 12.-14.11. julkistettiin Muoviton maailma –esitteemme. Sitä on kovasti kiitelty ajatusten herättäjäksi. Lataa se tästä.
Muovit On Maailma
Esitteessä muovien merkityksestä ihan tavallisessa arkipäivässä
2MB, päivitetty 16.10.2014


Takaisin
Avainsanat Kestävä kehitys, Kierrätys, Kiertotalous, Pakkaus