Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muovi korjaa hyvinvointivaltion rakennerepeymät

Muovi korjaa hyvinvointivaltion rakennerepeymät

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 5.5.2020

Työryhmiä, selvityksiä, selontekoja...paljon on näkemystä siitä, miten saada Suomi vedettyä uhkaavan laman syövereistä turvaan. Yksi osa vetoapua tulee kotimaisesta muovituotevalmistuksesta.

Kevään aikana Suomeen on hyvästä syystä kaivattu lisää tuotannollisia yrityksiä. Kriisi on paljastanut toimitusvarmuuden ja omavaraisuuden korvaamattoman merkityksen varsin karulla tavalla. Muovituotevalmistus maassamme on kyllä ollut hyvin monipuolista. Toimivia yrityksiä on useita satoja ja niissä käytössä käytännössä kaikki yleiset muovien työstömenetelmät. Tätä ei ehkä ole kuitenkaan oikealla tavalla nähty ja koettu enää 2000-luvulle tultaessa.

Nyt lähes yhteen ääneen kaikki - asiakkaista muihin päämiehiin - haluavat vahvistaa nimenomaan lähellä tehtävää kotimaista työn osuutta. Muoviteollisuus ry katsoo, että tähän kotimaisuuden kohottamisen haluun ja hetkeen on nyt tartuttava. Kovin isoa ponnistusta tämän tuotannollisen pohjan vahvistaminen ei edes edellyttäisi. Muovialan koulutukseen kaikilla tasoilla pitää kunnolla satsata ja pian. PK-yrittämisen alkuvaiheeseen ja arkeen voidaan vaikuttaa monella tavoin helpottavasti. Tälläkin hetkellä maassamme on useita avoimia muovialan työpaikkoja.

Edessämme tulee joka tapauksessa olemaan pitkä toipumisjakso. Siinä tarvitaan myös muovien osaavaa jalostustoimintaa moninaisiksi tuotteiksi. Muovien ainutlaatuinen ominaisuuskirjo ja kustannustehokkuus auttavat kuromaan umpeen hyvinvointivaltion rakennerepeytymiä. Panostetaan moderniin muoviin.

Takaisin