Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Lahti ja Bryssel uusien muovien puolesta

Lahti ja Bryssel uusien muovien puolesta

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 11.12.2019

Muovitilaisuus veti väkeä Lahteen ja viritti hyvää keskustelua. Euroopan unioni tähyää jo muihinkin kestävän kehityksen isompien välttämättömyyksien kokonaisuuksiin.

NPC -ohjelma kokosi ison ja kiinnostuneen yleisön

10.12.2019 Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja Vesa Kärhä oli esittelemässä Lahden AMK:ssa vuoden vanhan New Plastics Center -tutkimusohjelman etenemistä. Hän toimi koko päivän puheenjohtajana. Järjestelyistä kuten koko NCP-ohjelman käytännöstä vastasi Muovipoli Oy, www.muovipoli.fi

Tilaisuuden esitykset oli pyritty kokoamaan niin, että niistä sai mahdollisimman laajan ja tuoreen kuvan Suomessa meneillään olevasta T&K:sta liittyen juuri uusiin muovien raaka-aineisiin: Tuleviin tai jo markkinoilla oleviin.

Puheenvuoroissa tutkijat ja muutama muu toimija kertoivat rautaisannoksia edustamiensa tahojen aktiviteeteista. Selkeästi vuonna 2018 tehdyn kansallisen muovitiekartan jatkumona tutkimuslaitokset, teollisuus, kouluttajat ja muut aktiiviset tahot kaipaavat tällaista korkean asiantuntemuksen muovi - benchmarkkausta. Niin paljon muovista uutta on nyt menossa eri puolilla akateemisessakin maailmassa. Lahden tilaisuus onnistui tässä informaatiovälityksessä varsin hyvin. Asiaa on syytä jatkaa.

EU:n Green Deal tavoittelee kaikin puolin kestävää Eurooppaa

Seuraavana päivänä 11.12. uusi EU-komissio julkaisi odotetun Green deal -kestävyysohjelmansa. Kiertotalous ja materiaalikehitys ovat siinä mukana. Nyt tavoitteissa on myös sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja elintason säilyminen, jopa paraneminen suuren edessä olevan yhteiskuntamuutoksen läpi. Muoveja ei dealissa erikseen mitenkään korosteta, mutta muun muassa korjausrakentamisessa ja uusissa energimuodoissa tai maanviljelyn kehittämisessä ne ovat aivan oleellinen osa ratkaisuja.

Takaisin