Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Kotimainen kiertokassi parantaa ympäristöä

Kotimainen kiertokassi parantaa ympäristöä

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 20.1.2017

Amerplast Oy:n suomalainen kiertokassi, kauppanimeltään ESSI, on yksi varsin oivallinen esimerkki osaamisesta, jolla täällä voidaan käyttää muovipakkauksia ja niiden materiaaleja uudelleen ja uudelleen.

Melko aiheetta kuluttamisen, kertakäytön ja roskaamisen symboliksi nostettu maksullinen muovikassi on enemminkin asioiden ratkaisu. Muovikassien valmistuksessa voidaan käyttää yhä enemmän täällä kerättyä kierrätysmuovia. Kassia puolestaan voidaan näppärästi käyttää uudelleen ja uudelleen, kerätä siihen vaikkapa muita kierrätykseen meneviä materiaaleja tai roskia ja ihan lopuksi se voidaan hyödyntää puhtaana energiana jätevoimalassa.

Muoviteollisuus ry toivoo, että kieltojen ja rajoitusten sijaan Euroopan unionissa tuettaisiin juuri tällaisia ratkaisuja ongelmiksi koettuihin asioihin. On rohkaistava yritystoimintaa, kauppaa ja kuluttajia suosimaan ESSI-kassin tapaisia hyviä ratkaisuja sekä muutoinkin toimimaan oikein. ESSIn ohella meillä on paljon muitakin hyviä muovisia tuotteita sekä niiden tekijöitä maassamme.

"Haluamme jakaa oikeaa muovitietoa ja ohjeita kansalle. Muovit ovat aivan erinomainen laaja materiaaliperhe, joka lisäksi uudistuu ja kehittyy koko ajan. Suomalainen muoviala on kiinteästi sitä kehittämässä", Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja Vesa Kärhä.

Takaisin
Avainsanat Muovikassi, Muovipakkaus, Uusiomuovi