Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Hyväksytyt muoviset kemikaalipakkaukset asianmukaisilta valmistajilta

Hyväksytyt muoviset kemikaalipakkaukset asianmukaisilta valmistajilta

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 16.12.2015

Monia vaarallisia aineita saa kuljettaa ja varastoida vain tietyt tiukat edellytykset (VAK-lainsäädäntö) täyttävissä pakkauksissa. Muoviteollisuuden jäsenyrityksistä sellaisia sertifioituja pakkausratkaisuja löytyy. Jos markkinoilta löytyy kelvottomia kemikaalipakkauksia, niistä pyydetään nyt havaintoja.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja VTT Expert Services Oy toteuttavat parhaillaan VAK-pakkausten markkinatilanneselvitystä, jonka tarkoituksena on selvittää onko markkinoilla vaatimustenmukaisuuden vastaisilla UN-sertifikaateilla valmistettuja VAK-pakkauksia. Se on hyvä uutinen ja asiallisia VAK-pakkausvalmistajia edustava Muoviteollisuus ry on kiinnittänyt asiaan huomiota jo muutaman vuoden ajan.

VTT Expert Services Oy kerää parhaillaan ilmoituksia vuoden 2015 osalta VAK-pakkauspuutteista mahdollisimman monelta taholta vähittäis- tai tukkukaupan liikkeessä tai muussa kohteessa. VAK-pakkauksia pakkaavat yritykset voivat raportoida omien yrityksiensä käyttämien VAK-pakkausten tilanteen 8.1.2016 mennessä VTT:n Riku Vuoriselle, Riku.Vuorinen(at)vtt.fi.
Tulokset käsitellään luottamuksellisesti. Tämä tarkoittaa sitä että havainnon ilmoittajaa ei tulla julkaisemaan missään vaiheessa, vaan tuloksia tullaan käsittelemään anonyymisti.

Markkinatilanneselvityksen tuloksista tullaan raportoimaan helmi- maaliskuussa 2016 järjestettävässä kaikille osapuolille avoimessa tilaisuudessa.

Voimassa oleviin VTT Expert Services Oy:n myöntämiin UN-sertifikaatteihin pääset tutustumaan täällä.
Listalla ovat kaikki ne VAK-pakkaukset (päivän 8.12.2015 tilanne), joita saa valmistaa VTT-tunnuksella varustettuna vuoden 15 merkinnällä. Listalta löytyy kolme Muoviteollisuus ry:n jäsentä Europak Oy, Plastex Oy ja Promens Oy

Takaisin