Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Helmikuun hämäännystä muovien markkinoilla

Helmikuun hämäännystä muovien markkinoilla

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 21.2.2021

Lähtee, ei lähde!?! Muoviteollisuus kyllä auttaa koronasta toipumisessa, mutta auttakaa Te suomalaisia tuotevalmistajia hieman reilummalla ja tasaisemmalla toimintaympäristöllä.

Epävarmuus ja ristiriitaiset signaalit tuntuvat vahvistuvan Suomen muoviteollisuudessa helmikuun 2021 lopussa. Koronan taltuttamiseen, kotoiluun ja terveydenhuoltoon valmistettujen muovituotteiden valmistuksen buumi on täältä laantunut eikä niistä tunnu kovin pysyvää uutta tilauskantaa Suomeen muodostuvan. Hankinnat ovat taas menossa halpamaihin.

Yllättävästi muovien saatavuudessakin on ilmennyt hankaluutta. Lumi- ja pakkastalvi on lisännyt pulkkien ja lumilapioiden kysyntää, mutta myös lykännyt osaa Etelä-Suomen rakennushankkeista. Samaa hallaa projekteihin tietysti on tehnyt koronan aaltoilu rajoituksineen.

Vuoden 2021 uusista epävarmuuksista muoviteollisuudelle on ponnahtanut EU:n muoviomavaramaksu. Jotkut tahot levittävät selvästi pakkaavan teollisuuden piiriin disinformaatiota siitä, että muovipakkaamiseen on tulossa uusia muoviveroja ja rajoituksia. Näin ei suinkaan ole ainakaan Suomessa päätetty.

Suomen muoviteollisuus katsoo luottavaisesti tulevaisuuteen. Tänne on investoitu koko ajan. Ja on aivan selvää, että muovituotteilla rakennetaan niin uusi vähäpäästöinen Suomi kuin paljon muutakin tulevaisuutta globaalisti.

Takaisin