Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

PE-putkien hitsausoppaat uudistettu

Kari Kuivalainen (kari.kuivalainen a plastics.fi), 13.3.2024

Julkaisut ”PE-putkien puskuhitsaus” ja ”PE-putkien sähköhitsaus” on uudistettu. Hitsausoppaiden uudet pdf-versiot ovat nyt ladattavissa.

Muoviteollisuus ry:n putkijaoston julkaisemien hitsausoppaiden ”PE-putkien puskuhitsaus” ja ”PE-putkien sähköhitsaus” sisältö on uudistettu. Oppaiden uudet pdf-versiot ovat nyt kaikkien vapaasti ladattavissa sekä Muoviteollisuus ry:n että putkijaoston julkaisujen kirjastoista. Hitsausoppaiden taskukokoisia opasvihkosia ns. taskuoppaita putkijaosto painattaa ammattilaisten käyttöön erityisesti muoviputkistojen hitsaajien pätevöintijärjestelmän tarpeisiin.

Puskuhitsausoppaan kansi
Kuva 1 PE-putkien puskuhitsaus -oppaan kansi

Sähköhitsausoppaan kansi
Kuva 2 PE-putkien sähköhitsaus -oppaan kansi

Nämä PE-putkien puskuhitsausta ja sähköhitsausta koskevat putkijaoston oppaat ovat olleet toimialan käytössä jo useita vuosia. Hitsausoppaat ovat pohjoismaisen yhteistyön tuotteita, joiden suomenkieliset versiot ovat putkijaoston laatimia. Oppaat ovat saavuttaneet suuren suosion muoviputkistojen hitsauksen ohjeina.

Putkijaosto uskoo oppaiden sisältöuudistuksen edelleen kasvattavan julkaisemiensa hitsausohjeiden arvostusta ja merkitystä sekä ylläpitävän alan toimijoiden laajaa kiinnostusta putkijaoston oppaitaan kohtaan.

Linkit julkaisukirjastoihin:

Muoviteollisuus ry:n julkaisukirjasto: www.plastics.fi/julkaisut/muoviteollisuus_ryn_julkaisut/
Putkijaoston julkaisukirjasto: www.plastics.fi/putkijaosto/putkijaoston_julkaisut/

Oppaiden julkaisuja etsittäessä hakusanoina toimivat virallisten nimien lisäksi myös puhekieleen vakiintuneet nimitykset hitsausopas ja taskuopas tai hitsausoppaat ja taskuoppaat.

Lisätietoa
Muoviteollisuus ry:n putkijaoston asiamieheltä: kari.kuivalainen a plastics.fi

Takaisin