Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muovituotevalmistuksen liikevaihto ei enää laske

Muovituotevalmistuksen liikevaihto ei enää laske

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 17.6.2024

Muovituotteita tarvitaan sekä hyvinä että huonoina aikoina. Suomen muoviteollisuuden liikevaihto näyttäisi stabiloituneen. Lähteekö suhdanne siitä nousuun? Taitaa mennä kesän jälkeiseen aikaan ennen, kuin sellaisesta voi puhua.

Muovituotteiden valmistuksen liikevaihto Suomessa alkoi laskea erittäin hyvän kauden päätteeksi runsas vuosi sitten eli vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla. Silloin kaikkien yritysten yhteinen kvartaaliliikevaihto putosi ensin 3,1 % vuoden 2022 vastaavista ajanjaksosta ja sen jälkeen vuoden jakso tultiin alamäkeä toistakymmentä prosenttia joka neljänneksellä.

Vieläkään tilastot eivät näytä selvää nousua. Päinvastoin vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä muovituotteiden valmistuksen liikevaihto supistui yhä 12,9 % vuoden takaiseen.

Kuukausittainen liikevaihdon muutosindeksi on kuitenkin piirtänyt puoli vuotta lähes vaakasuoraa trendiä, mikä merkitsee sitä, että liikevaihto kokonaisuutena ei enää putoa, jos ei nousekaan aina edelliseen kuukauteen verrattuna. Tämä voi merkitä pohjan löytymistä. Useampi kotimainen muoviyritys on ilmaissut ainakin lievästi parempia tilausmääriä heti tässä kuvatun tilastokauden päättymisen jälkeen.

Takaisin