Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

#Ämpäristöteossa kerätään kovia muovituotteita 5.6.2023

#Ämpäristöteossa kerätään kovia muovituotteita 5.6.2023

Lena Jenytin (Lena.Jenytin a plastics.fi), 8.5.2023

Muoviteollisuuden yritykset ja alueelliset kierrätyslaitokset järjestävät 5.6.2023 kotitalouksien jäykkien muovien vastaanottopäivän eli Ämpäristöteon. Tänä vuonna päivään on ilmoittautunut ennätysmäärä yrityksiä ja vastaanottopisteitä. Paljon toivotun Ämpäristöteon koordinoinnista vastaa Muoviteollisuus ry.

Ämpäristöteossa otetaan edellisen vuoden tapaan vastaan kotitalouksien kovia muovituotteita, joiden materiaali on PE (polyeteeni) ja PP (polypropeeni). Nämä ovat parhaiten kierrätettävissä ja ehdottomasti yleisimmät muovit kotitalouksissa.

Näitä ovat tyypillisesti
  • vanhat ämpärit
  • pulkat
  • muoviset puutarhakalusteet
  • lasten ammeet
  • saavit
  • kukkaruukut
  • eväs- ja muuttolaatikot
  • tyhjät vesikanisterit
  • kastelukannut.


Metallit ja muuta materiaalia olevat osat on irrotettava esimerkiksi lapioista ja lumikolista. Muita muovituotteita tai kalvomaisia tuotteita, naruja tai letkuja ei voida vastaanottaa. Ne kuuluvat sekajätteisiin, pakkaukset muovipakkauskeräykseen, sähkölaitteet SER-keräykseen ja vaarallisia aineita tai jäämiä sisältävät muovituotteet omaan keräilyynsä.

Ämpäristöteossa on tänä vuonna ennätysmäärä yrityksiä, paikkakuntia ja keräyspisteitä.

- Meihin on otettu aktiivisesti yhteyttä, ja pyydetty päästä mukaan Ämpäristötekoon. Arvostan sitä kovasti. Mitä laajempi verkostosta saadaan, sitä paremmin keräykset toimivat ja muovit saadaan kiertoon. Aiempien vuosien perusteella kotitalouksiin kertyy paljon kovia muovituotteita, joista halutaan päästä eroon mutta ei tiedetä, miten. Maailman ympäristöpäivänä 5.6. niistä ei pelkästään pääse eroon, vaan ne saadaan kiertämään, sanoo Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja Vesa Kärhä.

Ämpäristöteko on vapaaehtoinen ja voittoa tuottamaton kampanja, johon osallistuu useita muoviteollisuuden ja kierrätyksen yrityksiä.

Ämpäristöteon keräysasemat seuraavilla paikkakunnilla 5.6.2023:


Espoo, Helsinki, Kaarina, Kemiönsaari, Kirkkonummi, Lahti, Laitila, Lempäälä, Lohja, Paimio, Parainen, Porvoo, Raisio, Rauma, Salo, Tampere, Turku, Uusikaupunki, Vaasa, Valkeakoski, Vantaa, Voikkaa (Kouvola) ja Ylihärmä.

Yritykset, jotka järjestävät Ämpäristötekokeräysasemat:


Amcor Flexibles Valkeakoski Oy, Atolli Oy, Borealis Polymers Oy, Coreplast Laitila Oy, Fortum, HSY SORTTI, Kiilto, Leo Laine (LOKARI), Lounais-Suomen Jätehuolto Oy, Motoseal Components Oy, MSK Plast OY, Muovipoli Oy, Muovityö Hiltunen Oy, Okartek Oy, Orthexgroup, Oy Plastex Ab, Oy Primo Finland Ab, Satatuote Oy, Solvay Chemicals Finland Oy, Stormossen, Tampereen yliopisto, VILPE Oy ja WIITTA Oy.

Osoitetiedot ja aukioloajat päivittyvät verkkosivuillamme: www.plastics.fi/amparisto

www.muovikuuluukiertoon.fi -sivuilta lisää tietoa muoveista ja niiden käyttökohteista

Lisätietoja:
Muoviteollisuus ry, toimitusjohtaja Vesa Kärhä, puh. 040 559 7557, vesa.karha a plastics.fi

Pressmeddelande om #Plastprestation 2023

Pressmeddelande 8.5.2023 #Plastprestation 2023
190KB, päivitetty 5.5.2023


Takaisin