Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Uutta omistusta ja voimaa pakkauskierrätyksen kehitykseen

Uutta omistusta ja voimaa pakkauskierrätyksen kehitykseen

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 14.4.2022

Muoviteollisuus ry luovuttaa muovin tuottajavastuuyhtiön ruorin uudelle kehittäjälle. Suomen Uusiomuovi Oy jatkaa uuden isoimman omistajan ohjaamana pakkausten tuottajavastuun vastuullista ja yrityslähtöistä kantamista Suomessa.

Maamme vastuullisen muoviteollisuuden vuonna 1992 perustama Suomen Uusiomuovi Oy on yksi Euroopan vanhimmista yhä toimivista niin sanotuista tuottajayhteisöistä. Maailma ja kiertotalous ovat tämän yleishyödyllisen yhtiön alkuvuosista kovin muuttuneet. Suomen uusi Jätelaki ei enää mahdollista täällä keskittymistä muovipakkausten kierrätykseen.

Koko tuottajayhteisötoiminta on liikkumassa maailmalla kohti normaalia palveluliiketoimintaa. Yritykset kaipaavat laajemmat EU-markkinat kattavaa tuottajapalvelua. Halutaan mahdollisimman paljon omalle yritykselle räätälöityä tuottajavastuupalveluja, paikallisten edunvalvontalähtöisten kollektiivien pakkoasiakkuuksien sijaan.

Vaikka tuottajayhteisötoiminta on maassamme määrätty lailla ei-voittoa tavoittelevaksi, tulee sen kautta välitetyn arvokkaan kierrätysmuovin arvo yksin Suomessa kohoamaan kymmeniin miljooniin euroihin. Oli selvästi tullut aika, jossa elinkeinopoliittisen järjestön, kuten Muoviteollisuus ry:n tulee luovuttaa luomansa toiminnan pohja uusiin, osaavien yritysten omiin käsiin.

Uusi Suomen Uusiomuovi Oy:n suurin omistaja on Frieda & August Wine Concept GmbH. Yhtiö on Pirkanmaan ELYn vahvistama pakkaaja Suomessa. Sen taustalla olevasta isosta konsernista löytyy vankkaakin vankempi kierrätysosaaminen mm Saksasta, Itävallasta ja Ranskasta. Sieltä on hankittu osaaminen ja kyvykkyys, mistä käytännössä kaikki Suomessakin pääsevät nyt toivottavasti hyötymään. Suomen Uusiomuovi Oy on nyt uudistettava vastaamaan kaikkia uusia vaatimuksia.

Muovien kierrätyksessä tapahtuu maailmalla ja meilläkin nyt tavattoman paljon. Muovien kierrätys edistyy vain monipuolisella valikoimalla vaihtoehtoja sekä aidosti tavoitteisiin panostushalukkaita yrityksiä.

Lisätietoja: Muoviteollisuus ry Vesa Kärhä, 040 559 7557

Takaisin