Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muoviteollisuus ry vetoaa toimivan sähkönsaannin puolesta

Muoviteollisuus ry vetoaa toimivan sähkönsaannin puolesta

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 6.10.2022

Muovituotteilla säästetään energiaa ja turvataan moni yhteiskunnan tärkeä toiminto. Siksi muovituotevalmistajille tulisi turvata mahdollisimman häiriötön energian toimitus vaikeissakin tilanteissa Suomessa.

Muovituotteita valmistavan teollisuuden runsas 500 yritystä eivät ole Suomessa suuren suuri sähkön kuluttajasektori, mutta se on täysin riippuvainen tasaisesta, järkevän hintaisesta ostosähköstä. Tuotteemme ovat yhteiskunnan toimivuuden kannalta monin tavoin kriittisiä. Muovituotteet käytössä ovat kaikkea energiaa säästävä materiaali.

Olemme olleet huolissamme ja aktiivisia moniin eri asiaan vaikuttaviin instansseihin. Aluksi moni vastasi, ettei asiassa voi kansallisesti tehdä oikein mitään, mutta vähitellen viestit eri kautta ovat vaikuttaneet ja herättäneet. Liki kaikissa muissakin maissa teollisuutta tuetaan kansallisesti nyt tässä kohdassa. Meiltä on pyydetty lisäinfoa, meitä on kutsuttu kuultavaksi ja joihinkin kysymyksiin on saatu hyviäkin vastauksia.

Energiansäästöä ja huippujen leikkaamista Suomen muoviteollisuus on toteuttanut jo pitkään. Näistä huolimatta nyt jo alkusyksystä on jouduttu säännöstelemään omaa tuotantoa ja työaikaa sähkön hintaheittelyn mukaan. Tällainen ei ole lainkaan ongelmatonta ja voi heijastua etenkin toimitusvarmuuteen ja kykyymme antaa uusia tarjouksia asiakkaille.
Kehotamme kaikkia muovituoteyrityksiä ajoissa selvittämään ja viestimään alueellisille verkkoyhtiöille oman prosessinsa kriittisyydet, jottei katkoihin tarvitse mennä. Jos ne kuitenkin uhkaavat talvella, tärkeää on tarkoin tietää ja hallita ajankohta, ja toteutukset alas- ja ylösajossa. Siihen asiaan on vaikea keskitetysti vaikuttaa, koska Fingrid on antanut jakotehtävän alaspäin ja jakeluverkkotoiminnat ovat hyvin toisistaan poikkeavia. Jatkamme vaikuttamista.

Takaisin