Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Digitaalinen alusta maatalouden käytöstä poistetuille muoveille

Lena Jenytin (Lena.Jenytin a plastics.fi), 12.10.2022

eMuovi -hankkeessa kehitetään Euroopan ensimmäinen alustaekosysteemi maaseudun ja alkutuotannon tarpeisiin. Tavoitteena on yhdistää maatalousmuovien toimitusketju niin, että mahdollisimman suuri osa maatalouden käytetyistä muoveista saadaan kiertoon.

Jamk (Jyväskylän ammattikorkeakoulu) vetää eMuovi alustaekonosysteemi -hanketta 1.9.2022-31.12.2024. Hankkeessa mukana ovat viljelijöiden hankintarengas Saarijärveltä, Järvi-Suomen alueen MTK-liitot, MTK Keskusliitto, Ab Rani Plast Oy, Lantmännen Agro Oy, Wimao Oy, Clean Plastic Finalnd Oy, Itä-Suomen Murskauskeskus, Suomen Uusiomuovi Oy ja Muoviteollisuus ry.

Hankkeen budjetti on 250 000 euroa ja se on osa Keski-Suomen ELY-keskuksen, Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2014–2020 (Elpyminen 2021–2022). Hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin.

eMuovi yhdistää maatalousmuovien toimitusketjun toimijat - maataloudessa käytetyt muovit aidosti osaksi kiertotaloutta

Laajennettavissa oleva digitaalinen alustaekosysteemi tarjoaa ajantasaisen tiedonkulun eri toimijoiden välillä sekä auttaa kehittämään koko arvoketjua. Tuoteinnovaatiot ja erilaisten palveluiden käyttö ja kehittäminen alkutuotannossa ja maaseudulle yhtenä kärkenä.

Seuraa projektin tavoitteitta, sen etenemistä ja tuloksia www.jamk.fi/emuovi.

Maaseudun kehittämisrahasto

Takaisin