Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Rakentamisen muovituotteiden GD etenee

Rakentamisen muovituotteiden GD etenee

Lena Jenytin (Lena.Jenytin a plastics.fi), 16.11.2021

Ympäristöministeriössä on noteerattu erityisellä myönteisyydellä Muoviteollisuuden sitoutumista rakentamisen muovit -green dealiin.

MT:n jäsenfirmoista Jackon Finland Oy ja Amerplast Oy ovat jo liittyneet Rakentamisen muovit green deal -sopimukseen. Kalvonvalmistajan sitoumus laajentaa kierrätysketjun toimivuutta. Sitoumus ja raportointi vahvistaa yritysten tavoitteiden toteutumista ja korostaa vastuullista toimintaa.

Rakentamisen muovit green deal on askel kohti päästöjen tehokasta vähentämistä ja hiilineutraaliutta. Sitoumuksella etsitään kiertotalouden edistämisen lisäksi ratkaisuja ilmastohaasteisiin, luonnon monimuotoisuuden vähenemiseen ja luonnonvarojen ylikulutukseen.

Sitoumuksessa on mukana useita toimialoja kalvomuovien valmistuksesta pakkaamiseen, kaupasta rakennushankkeiden ja urakoiden toteuttajiin, ja kiertotalouden osaajista uudelleen tuotantoon. Sitoumukseen liittyvä yritys kertoo myös esim. kunnallisille vaikuttajille, että yritys tekee vastuullista työtä ja tukee kiertotaloutta myös teoilla.

Ympäristöministeriö kampanjoi näkyvästi sitoumuksesta ja sen tekijöistä - sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Koko suomalainen muoviteollisuusuus voi liittyä rakentamisen muovit -green deal sitoumukseen www.sitoumus2050.fi sivustolla. Sivuilta löytyy seikkaperäiset ohjeet, miten edistää rakennuspuolen kiertotaloutta. Muoviteollisuuden sitoutujille olemme avanneet ohjeistusta laatimalla omat vinkkiohjeet.

Tutustu lisää rakentamisen muovien green dealiin www.plastics.fi/projektit/rakentamisen_green_deal/

Takaisin