Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muoviteollisuuden ehdottomasti hyvät uutiset

Muoviteollisuuden ehdottomasti hyvät uutiset

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 26.8.2020

Ikävästi synkkenevässä korona-syksyssä vilkkuu muovinen valopilkku.

Tämän elokuun 2020 viimeisen viikon uutiset Suomesta ovat olleet karuja. Koronakriisi ja kenties muutkin negatiiviset tekijät alkavat näkyä massiivisina työpaikkojen häviämisenä maastamme. Isoja tehtaita suljetaan, toimintoja lakkautetaan. Useita tuhansia uhkaa työttömyys ja maan talous heikkenee. Kehitys on huono aivan kaikille. Osaa siitä voisimme ehkä omin toimin korjata, osassa on kyse maailman pysyvästä muutoksesta. Nyt on turha riidellä ja olla jälkiviisas. Mennyt on mennyttä ja on katsottava, mitä hyvin edistyvää on ilmassa ja miten vauhdittaa sitä Suomessa.

Synkkää taustaa vasten maamme muoviteollisuus on tarjonnut erittäin hyviä uutisia Suomesta. Tänään 26.8.2020 esimerkiksi pakkausvalmistaja Wipak ilmoitti jatkavansa Lahden Nastolassa sijaitsevan tehtaansa kehittämistä investoinnein. Yrityksen tiedotteen mukaan investointi on suuruudeltaan noin 10 miljoonaa euroa. Tehdasrakennusta laajennetaan ja sinne tulee uusi painokone sekä laminointikone. Saman päivän aamupäivän lehdet kertoivat Turussa sijaitsevan ison lääketehtaan investoivan 35 miljoonaa euroa kehonsisäisten lääkeannostimien tuotantoon, joissa tarvitaan hyvin kehittyneitä ja tarkkoja muovituotteita. Näitä valmistetaan jo alihankintaketjuissa eri puolella Suomea.

Muoviteollisuus jatkaa omia ponnisteluja, jotta Suomi ja suomalaiset eivät vajoa enää syvemmälle ahdinkoon. Meidänkään alamme ei pysty ihmeisiin. Emme kestä mitään kansallisia muoviveroja tai muuta tarpeetonta taakkaa.

Useilla muoviyrityksillä on ollut jo pidempään pulaa osaavista ihmisistä, joten pätevä ja innostava muovikoulutus on yksi asia, johon jotain tukea toivoisi. Siinäkin on jo hyviä teollisuuden itsensä räätälöimiä yhteistyökuvioita lähtenyt mm Satakunnassa ja Pohjois-Karjalassa liikkeelle.

Takaisin