Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muoviteollisuus silakkasoutamassa puhtaan veden puolesta

Muoviteollisuus silakkasoutamassa puhtaan veden puolesta

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 10.10.2019

Muoviteollisuus ry kutsui sidosryhmäläisiään yhdessä Suomen Uusiomuovi Oy:n kanssa sunnuntaina 6.10.2019 soutamaan kirkkoveneellä Finlandia-talolta Etelärantaan.

Matkalla tehtiin muutama vedenlaatumittaus ja ennen kaikkea nautittiin Helsingin edustan merellisestä raikkaasta ilmasta sekä rennosta tunnelmasta. Yleisöä oli rannat täynnä.

Silakkasoutu on yhdeksättä kertaa järjestetty Rotareiden hyväntekeväisyystempaus puhtaiden lähivesien ja Itämeren hyväksi aina Stadin Silakkamarkkinoiden avajaispäivänä.

Soudun jälkeen nautittiin silakkalounas laituriin kiinnittyneellä Viking Mariellalla ja kuultiin seminaarin ajankohtaisteemalla Ilmastonmuutos ja Itämeri.

Ihmisiä muistutettiin soutupäivän aamulla radiossa myös siitä, että nyt lokakuussa viimeistään Suomessa tulee myös haja-asutuksen jätevesiasiat laittaa kuntoon www.viimetipassa.fi. Ja mikäli jostain syystä ei laita nyt jätevesikäsittelyään lain vaatimaan kuntoon, niin sitten heti ensi tilassa pitää toimia, jotta kiinteistön ja vesistöjen arvot säilyvät Suomessa hyvinä. Kunnat tulevat tätä nyt varmasti jatkossa käymään systemaattisesti läpi niiden osalta, joista ei tietoa ole. Maassa arvioidaan edelleen jopa 100 000 kiinteistön olevan tässä suhteessa toimenpiteiden tarpeessa.

Takaisin