Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muovialalle riittävästi osaajia !

Muovialalle riittävästi osaajia !

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 2.6.2017

Näinä aikoina maassamme valmistuu taas muovialankin uusia ammattilaisia. Se on hieno asia. Alalla työskentelee jo yli 10 000 ihmistä ja viime aikoina avoimia työpaikkoja on ilmoiteltu ilahduttavan ahkerasti eri puolella maata.

Suomen vientiteollisuus on nyt hyvässä nosteessa ja erityisesti laadukkaiden muovisten osien ja komponenttien tarve kasvaa kasvamistaan. Muovituotteet tarvitsevat tekijänsä tai ne tehdään jossain muualla. Maamme on pärjännyt globaalissa kilpailussa paljolti vahvan teknisen pohjakoulutuksen ansiosta. Jos haluamme, että Suomi jatkossakin pärjää ja kiinnostaa maailmalla, emme missään nimessä saa vesittää tätä muoviosaamiseen perustuvaa menestystekijää.

Tulemme tarvitsemaan muovialan huippuosaajia, oikealla asenteella tekeviä ammattilaisia, uusia yrittäjiä, satoja uusia ihmisiä alalle joka vuosi.

Muoviteollisuus ry toivottaa onnea kaikille ammattiin valmistuville! Olette valinneet hyvin ja toivomme että tulevaisuus on teille suotuisa. Tulevaisuus ainakin rakentuu paljolti muovista. (Kuva: Leomuovi Oy, uusia ruiskuvalukoneita)

Takaisin