Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muoviteollisuusyritykset merkittäviä veronmaksajia Suomessa

Muoviteollisuusyritykset merkittäviä veronmaksajia Suomessa

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 9.11.2017

Suomessa on satoja muovialan yrityksiä ja näiden taloudellinen merkitys on todella iso.

Vuoden 2016 verotuksessa yksistään 20 suurinta alamme yritystä maksoi yhteensä noin 20 miljoonaa euroa yhteisöveroina.

Ominaista muovialalle on veromaksukertymän jakautuminen tasaisesti koko maahan. Joka maakunnasta löytyy isoja ja pieniä muovialan firmoja. Näiden merkitys alueellisesti työllistäjinä, veronmaksajina, vientitulojen tuottajina ja muutoinkin hyödyllisinä yrityskansalaisina on yhteiskunnallemme useiden satojen miljoonien arvoinen joka vuosi. Useissa kymmenissä suomalaisissa kunnissa kymmenen parhaan yhteisöveron maksajan listalta löytyy yksi muovialan yritys tai parikin.

Paitsi, että muoviteollisuuden kotimainen verotulovirta on tasaisesti jakautunut, on se myös hajautunut erittäin monille asiakassektoreille. Lisäksi muoviyrittäjyys luo ympärilleen usein uutta yrittäjyyttä.

Ehkä yksi suurimpia muovialan tuottamia hyvinvointitekijöitä on kuitenkin se, että Suomessa valmistetut muovituotteet ylipäätään tuovat kaikkien meidän käyttöön muovisia laitteita ja ratkaisuja, joka toimivat hyväksemme. Muoveja oikein käyttämällä säästyy paitsi luonnonvaroja, myös noita verovarojakin siten todellisiin tarpeisiin vaikkapa sairaanhoidossa.

Takaisin
Avainsanat investoinnit, Kestävä kehitys, Muoviteollisuus