Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muovi on tasa-arvon materiaali

Muovi on tasa-arvon materiaali

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 11.10.2017

Näin kansainvälisen tyttöjen päivänä 11.10.2017 voitaisiin hetki pohtia muovia ja muovialaa tasa-arvoisuuden kantilta.

Muovituotteet eivät oikeastaan tunne rajoja, eivät myöskään sukupuolirajoja. Muoviyrityksissä Suomessa vain osaaminen ja tekeminen ratkaisevat menestymisen. Naisyrittäjä tai -johtaja on ihan tavallinen tapaus niin muovisten ruiskuvalutuotteiden tekijänä, innovatiivisena muotoilijana, heijastimien tai muovien lisäaineiden kehittäjänä, ihan missä toimessa tai tasolla vaan.

Muovituotteet ovat osaltaan vapauttaneet ihmiset tekemään paljolti sitä, mitä he haluavat ja missä he ovat hyviä. Vapaa-aikaa on enemmän ja sairautta vähemmän muovien ansiosta. Muovit huolehtivat veden- ja energianjakelun toimivuudesta. Tiedon välityksestäkin. Edullinen ja turvallinen liikkuminen sujuu muovisten ajoneuvo-osien ansiosta. Informatiiviset kätevät muovipakkaukset helpottavat hommaa kotona ja saavat toivon mukaan miehetkin niistä enemmän innostumaan. Taitavasti valmistetut muoviset kodinkoneet ja muut tekniset vimpaimet ainakin innostavat "laiskoja äijiäkin" siivoamaan, tiskaamaan ja tekemään jos jonkinlaista hyödyllistä.

Muoviteollisuus ry toivoo, että kautta maailman tyttöjen asema vahvistuu osaltaan muovituotteiden mahdollistaman elintason nousun ja tasa-arvoistumisen myötä. Muovi on moderni materiaali, sitä on kaikkien saatavilla. Samalla tavalla maailmamme tulee modernisoitua ja mahdollistaa ihmisille ketään erottelematta samat rajoittamattomat mahdollisuudet.

Takaisin