Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Lujitemuovipäivillä 2016 jälleen hyvä pöhinä

Lujitemuovipäivillä 2016 jälleen hyvä pöhinä

Minna Annala (minna.annala a plastics.fi), 15.11.2016

Lujitemuovipäivät 2016 Valamossa muistuttivat, että lujitemuovit ja komposiitit eivät ole vain keveitä vaan ne ovat myös kestäviä ja huoltovapaita.

Alan ammattilaiset ja asiantuntijat kokoontuivat vuosittaiseen tapahtumaan vaihtamaan kuulumisia ja hakemaan uusia ideoita ja nauttimaan Valamon tarjoamista erityisistä mahdollisuuksista, kuten ortodoksisesta kuoroesityksestä.

Lujitemuovien keveys on tärkeä ominaisuus, varsinkin energiasäästöjä tavoiteltaessa, minkä vuoksi liikenne- ja kulkuvälineissä komposiitit ja lujitemuovit ovat korvaamassa yhä enenevässä määrin metalliosia. Tänä vuonna esityksissä tuotiin esiin myös lujitemuovituotteiden kestävyys ja huoltovapaus. Erityisesti rakennus- ja yhdyskuntatekniikassa lujitemuoveilla on iso potentiaali korvata perinteiset materiaalit - kun betoni murenee, puu lahoaa ja teräs ruostuu, komposiitti kestää.

Päivillä esiteltiin myös nettipohjainen työkalu, jolla komposiitti- ja lujitemuovituotteelle saa laskettua helposti hiilijalanjäljen, mikä nykyään on tärkeä määre tuotteen arvolle.

Poikkeuksellisesti tehdasvierailulla "ei styreeni haissut vaan mäski tuoksui". Tutustuminen Valamon viini- ja viskituotantoon kirvoitti päivien suurimman kysymystulvan ja vierailun lopuksi päästiin maistamaan tuotannon tuloksia.

Takaisin