Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Kotimainen muoviala odottaa nousua

Kotimainen muoviala odottaa nousua

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 17.6.2016

Muovituotteiden valmistuksen liikevaihto nousi alkuvuonna 2016 jääden kuitenkin alle vuoden takaisen.

Suomen muoviteollisuuden liikevaihdon kasvu on heilahdellut vaimeasti plussasta miinukseen ja päinvastoin jo 3 vuotta. Kasvut ja laskut ovat olleet hyvin pieniä, yleensä alle 2 % vuositasolla. Tasaista on siis ollut.

Jatkon haasteena muovituotevalmistajile on uuden kasvun ja paremman kannattavuuden aikaansaaminen tästä hieman paikalleen pysähtyneestä tilanteesta. Myös herkästi ylös ryntäävät muovien hinnat ovat osoittautuneet ikäviksi liiketoiminnan karikoiksi viime vuosina.

Muovituotevalmistajien välinen kilpailu asiakkaista on maailmalla äärettömän kovaa. Tai oikeammin asiakkaiden tekemät kilpailutukset ne vasta kovia ovatkin. Kasvu on jo selkeämpää Suomen lähialueilla. Suomalaisella muoviteollisuudella on edellytykset pysyä tässä kilpailussa sekä kasvussa yhä mukana, jos vaan luomme toimivat olosuhteet yrittämiselle ja tosissaan tekemiselle sekä muovimarkkinoille.

Kesän 2016 alla Euroopassa muoviteollisuudessa on varsin yleisesti havaittu markkinoiden vilkastumista. Toivottavasti nämä kasvun oireet voimistuvat Suomessakin pian.

Takaisin
Avainsanat Hiilivety, Hinnat, Huoltovarmuus, Muovi, Muoviala, Muoviteollisuus, Toimintaympäristö, Työllisyys, Työmarkkina