Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Lapset ovat käyttäneet luovasti ympäristöään kautta aikojen - muoviakin.

Lapset ovat käyttäneet luovasti ympäristöään kautta aikojen - muoviakin.

Lena Jenytin (Lena.Jenytin a plastics.fi), 22.6.2015

Voisivatko aikuiset kuitenkin tarkastaa faktoja? Helsingin Sanomien Tiede-sivuilla 22.6.2015 käytettiin ronskisti kirjailijan vapautta, kun elintarvikepakkausta kuvattiin neutronipommin kestäväksi Barbie-nuken kahluualtaaksi.

FAO:n raportin “Global Food Losses and Food Waste mukaan kehitysmaissa 40 % elintarvikehävikistä tapahtuu alkutuotannon jälkeen valmistus- ja jakeluketjussa. Kehittymätön pakkaaminen on merkittävä hävikin aiheuttaja. Muovi suojaa tuotetta kuin kuori pähkinää, jopa hieman paremmin. Muovinen munakenno vähentää 80 % rikkoutumisia, muihin ratkaisuihin verrattuna. denkstatt

Muovipakkauksissa hallitaan monta kriittistä säilyvyysasiaa. Pakkaukset voidaan valmistaa uudelleen suljettaviksi, antiseptisiksi tai hallitusti läpäiseviksi. Muovipakkauksia kehitetään jatkuvasti. Niihin voidaan painaa tai liittää erilaisia tunnistimia ja toimintaa parantavia elementtejä, jotka reagoivat olosuhdemuutoksiin parantaen edelleen muovin suojaavuustasoa ja säilyttävyyttä.

Muovit ovat edullisia ja ne antavat myös taloudellista pelivaraa panostaa sekä pakkaukseen että pakattuun tuotteeseen. Tulevaisuudessa muovipakkauksen biosensorit voivat esimerkiksi valvoa ruokatarvikkeiden säilymistä puhtaana ja terveellisenä. Näinkin muovi huolehtii kuluttajien turvallisuudesta ja vähentää entisestään ruuan hävikkiä.

Lue lisää elintarvikepakkaamisen luontoa säästävistä ominaisuuksista Luotu suojaksi esitteestä.
Muovipakkaus: Luotu suojaksi
Suurmenestyksen saavuttaneen esitteen 12. painos. Muovipakkausten hyödyt yhdessä paketissa. LUOTU SUOJAKSI
2.8MB, päivitetty 29.9.2016


Takaisin
Avainsanat Kestävä kehitys, Kierrätys, Uusiokäyttö, Uusiomuovi, Uutiset