Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Lakkoilu vahingoittaa kaikkia

Lakkoilu vahingoittaa kaikkia

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 11.9.2015

Suomi tuskin hyötyy missään suhteessa lakkoiluista tai elinkeinotoiminnan halvaannuttavista mielenilmauksista. Eniten niistä varmasti kärsivät sivulliset ja ne joilla ei ole työpaikkaa johon palata.

Joustavuus on muovin ominaisuus ja sitä kaikilta nyt todella kysytään.

Ongelmat ovat isoja eikä niitä voi väistää. Seuraavassa kuitenkin pieniä muovisia asioita, joilla epämukavuutta ja jopa vahinkoja saa lievennettyä jos ja kun kaikki ympärillä alkaa takkuilla. Mikäli ammattiyhdistysliike todella alkaa yhteiskunnan kriittisiä toimintoja häiritä, on kansalaisten ja kotitalouksien viisasta varautua ennakkoon erilaisin muovituotehankinnoin. Tavallista parempi varasto muoviastioita, roskasäkkejä, suojakääreitä, rasioita, kanistereita, pressuja, naruja, kylmälaukkuja ja muita muovisia tarvekaluja ynnä muita hätävaroja voisi olla ihan paikallaan koota nyt aika pikaisesti nurkkiin.

Muoviteollisuus ry:n extra-verkon kautta tullaan jakamaan jäsenyrityksiin ohjeita toimenpiteistä työnseisausten uhatessa ja tilanteen kehittyessä. Niitä kannattaa yrityksissä seurata seuraavan viikon aikana. Erityisesti tuote- ja raaka-ainereititykset sekä varastot kannattaa yrittää pitää häiriöttöminä, sillä aiemmissa levottomuuksissa juuri niiden pettäminen on johtanut pysyviin markkinamenetyksiin ja isoihin vahinkoihin vaikka yrittäjä on tuotantoaan jotenkuten onnistunut vaikkapa itse ajamaan.

Muoviteollisuus ry edustaa Suomessa muovituotteita valmistavia yrityksiä. Suomalaisia työntekijöitä alalla on noin 12 000. Muovituotevalmistajat ovat paljolti pieniä ja keskisuuria firmoja, joilla on kilpailijoita käytännössä kaikkialla maailmassa. Suomessa valmistetaan erityisen paljon terveydenhuollon alan muovituotteita, kuten insuliinikynän runkoja, imupusseja, letkuja ja muita hoitovälineitä. Tahallaan aiheutetut häiriöt näiden tuotantoon ja jakeluun ovat erityisen vastuuttomia.

Takaisin