Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Asianmukaiset muoviset kemikaalipakkaukset löytyvät nyt helpommin

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 20.1.2015

Useimpia vaarallisten kemikaalien pakkauksia koskee tiukka lainsäädäntö, joka velvoittaa huolehtimaan siitä, että pakkaus on turvallinen, testattu ja täyttää niin kutsutun UN -tyyppihyväksynnän vaatimukset. Suomessa näitä hyväksyntöjä antaa VTT.

Muoviteollisuus ry tervehtii ilolla sitä, että VTT:n myöntämät ja voimassa olevat VAK -pakkausten tyyppihyväksynnät on vihdoin julkaistu VTT-todistus.fi -verkkosivuilla. Niitä myös päivitetään siellä. Tämä on omiaan parantamaan mahdollisuuksia kaikille tahoille tarkistaa ja valvoa kemikaalipakkausten asianmukaisuutta markkinoilla.

Sivut ovat toistaiseksi ainoastaan suomenkieliset, mutta ainakin englanninkielinen kieliversio on valmisteilla. VTT-todistus sertifikaatti- ja yrityslista elää koko ajan. Listalle tullaan lisäämään uusia sertifikaatteja, sekä uusia yrityksiä sitä mukaa, kun niiden hakemukset ja testaukset saadaan todennettua .

Muoviteollisuus ry:n jäsenistöstössä usealta kemikaalipakkausten valmistajayritykseltä löytyy jo sertifikaatti noilta sivuilta ja kaikissa pakkauskysymyksissä asiakas saa aina asiantuntevaa palvelua.

Takaisin
Avainsanat Pakkaus, VAK