Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Sopimus muovialan koneiden vapaasta kaupasta Atlantin yli

Sopimus muovialan koneiden vapaasta kaupasta Atlantin yli

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 25.6.2014

Taas murtui yksi muuri Berliinissä. Muovialan koneille ja laitteille halutaan tariffiton ja vapaa liikkuminen markkina-alueelta toiselle.

Muoviteollisuus ry oli mukana Berliinissä 23.—24.6. pidetyssä muovialan CIPADin kokouksessa, jossa Euroopan muovikonevalmistajia edustava Euromap ja USA:n muoviteollisuuden suuri järjestö SPI allekirjoittivat yhteissopimuksen USAn ja EUn välisen vapaan kone- ja laitekaupan puolesta. Sopimuksella osapuolet sitoutuvat toimimaan tariffi- ja muun rajoitevapaan kone- ja laitekaupan saavuttamiseksi, kun talousalueet sellaiseen joka tapauksessa pyrkivät.

On lopulta kaikkien etu, että muovialan yritykset sekä USAssa että Euroopassa voivat ottaa käyttöönsä aina sen itselleen toimivimman tuotantovälineistön ilman ylimääräistä kitkaa. Osapuolet perustavat myös ISO -työryhmän poistaakseen teknisiä yhteensopimattomuuksia laitekannoistaan.

USAn ja EU:n osuus koko maailman muovikonemarkkinoista on suunnilleen puolet. Yhteenlaskettu vuosiliikevaihto 15 miljardia euroa. Työtä alan laitevalmistus tarjoaa arviolta 65 000 ihmiselle. Erityisesti USAn markkinat ja teollinen tuotanto vetävät nyt erittäin hyvin muun muassa uusien liuskekaasu- ja -öljyvarantojen ansiosta.

SPIn William Carteaux and Euromapin Thorsten Kühmann allekirjoittavat sopimuksen 23.6.2014

Takaisin