Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Illat pimenevät – loista muovilla

Illat pimenevät – loista muovilla

Lena Jenytin (Lena.Jenytin a plastics.fi), 1.10.2014

Ensimmäinen valtakunnallinen heijastinpäivä on tänään

Pehmeät heijastimet antavat loistetta ihmisille, kovemmista muoveista valmistetaan heijastimia ja heijastuspintoja autoihin, pyöriin ja muihin kulkuneuvoihin.

Nyt on siis aika kaivaa esiin heijastimet ja kiinnittää niitä ulkovaatteisiin, laukkuihin ja kasseihin, pipoihin. Pehmeistä heijastimista saa hyvän turvan pimeällä. Heijastimia saa myös designtuotteina. Lumentuloa ennakoiden voit kaivaa esiin jo aurauskepit. Pimeällä hohtavat myös heijastintolpat, havainnetolpat ja -aidat.

Muoveilla lisätään liikenneturvallisuutta parantamalla myös kiinteiden asioiden kuten suojateiden ja tienreunojen näkyvyyttä pimeällä.

Käytä heijastinta oikein

Näin Liikenneturva neuvoo:
Kiinnitä riippuheijastin polven korkeudelle tien puoleiselle sivulle.
Heijastimen pitää päästä heilumaan vapaasti ja näkyä sekä eteen, taakse että sivulle.
Myös stretch- tai jousiheijastin kiinnitetään tien puoleiselle sivulle ranteeseen tai kyynärvarteen.
Mitä useampia heijastimia käytetään, sen paremmin autoilija näkee pimeässä tai hämärässä kulkevan jalankulkijan. Molemmin puolin kiinnitetyt heijastimet auttavat autoilijaa hahmottamaan tiellä kulkijan myös leveyssuunnassa.

Kotimaisia pehmeitä heijastimia valmistavat mm. Saintex Oy ja Saumeri Oy, Jita Oy:n tieturvatuotteista tunnetuin lienee se oranssinen auraustolppa ja Masamuovi Oy valmistaa Havainne Oy:lle välkkyjä muovituotteita.

Loistavaa lokakuuta!

Takaisin