Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muovisten kuluttajapakkausten tehtävänjaosta sovittu

Muovisten kuluttajapakkausten tehtävänjaosta sovittu

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 27.5.2014

Suomen Uusiomuovi Oy ja Pakkausalan Ympäristörekisteri PYR Oy allekirjoittivat 26.5. 2014 sopimuksen aivan uuden muovipakkausten vastaanottoverkoston käytännön toteutuksista. Sopimuksen mukaisesti PYR, suunnittelee, kilpailuttaa ja operoi kuluttajapakkausjätteiden kuljetukset väliterminaaleihin tai kierrätyslaitokseen. Toteutus tehdään tiiviisti yhdessä muiden kuluttajapakkausten tuottajayhteisöiden kanssa, jotka kaikki allekirjoittivat vastaavan sopimuksen.

Nyt monet muovin kierrätyksen kannalta kriittiset asiat alkavat olla kohdillaan. Huhtikuun alussa Suomen Uusiomuovi Oy solmi aiesopimuksen Ekokem Oy Ab:n kanssa uuden kierrätyslaitoksen käynnistämisestä Suomessa. Ja nyt kiinnitettiin se, millä järjestelyillä tuota laitosta sitten voidaan lähteä ruokkimaan kuluttajien muovipakkauksilla. Paljon on vielä tehtävää muun muassa jätteen laadun varmistamisessa, erilaisissa viranomaisprosesseissa sekä koko toimivan kokonaisuuden rakentamisessa, mutta näin etenemme hallituin askelin kohti tulevia vaatimuksia maassamme.

Suomen Uusiomuovi Oy:n toimitusjohtajana aloittaa 1.6. diplomiekonomi Peter Rasmussen. Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja Vesa Kärhä on aiemmin hoitanut tehtäväänsä oman toimensa ohella ja jatkaa nyt yhtiön hallituksessa.

Takaisin
Avainsanat Jäteasetus, Kierrätys