Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muovi vetää Suomea suosta

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 3.7.2013

Valoisia talousuutisia Suomen muoviteollisuuteen liittyen, isoja investointeja Porvooseen.

Suomessa muoveja tuottava kansainvälinen Borealis AG ilmoitti 25.6.2013 investoivansa 65 miljoonaa euroa seuraavan vuoden aikana tuotantolaitoksiinsa Porvoon Kilpilahdessa. Tällä kokonaan uudella panostuksella yhtiö lisää kolmannen sukupolven Borstar- polyeteeniraaka - aineidensa tuotantoa.

Investointi takaa entistä paremmat tuoteominaisuudet ja yhä laajemman tuotantoskaalan. Hieman aiemmin julkistettu 25 miljoonan euron investointi mukaan lukien Suomeen on saatu nyt lähes 100 miljoonan euron todellinen panostus uuteen tuotantotekniikkaan Porvoon tuotantolaitoksille.

Tämä upea uutinen on jotenkin jäänyt kesän hiljaisuuden ja taloussynkistelyjen alle. Pitkälle kehittyneitä materiaalitehokkaita muoveja ja tuotannollisia investointeja koko maanosamme kuitenkin kipeästi tarvitsee. Suomella on muoveissa vielä vankkaa osaamista ja Borealiksen johdon mukaan ihan hyvä maantieteellinen sijainti Euroopan ja Venäjän kohtaamispisteessä.

Muoviteollisuus ry muistuttaa, ettei tästä mukavasta uutisesta huolimatta ole syytä jäädä hymistelemään paikoilleen. Muovien jalostamiseen on satsattava entistä pontevammin koko yhteiskunnassa alkaen koulutuksesta ja yleisestä asenneilmastosta. Kilpailu investoinneista ja pärjäämisestä kehittyvien materiaalien markkinoilla on todella kovaa.

Saadaksemme vientiä, toimeentuloa ja menestystä myös tuleville sukupolville emme saa enää yhtään aikailla Suomen houkuttelevuuden ja kilpailukyvvyn todellisissa parannustoimissa. Muovit ovat siinä missiossa vahvasti mukana !
7605-pict0707.jpg

Takaisin