Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

PVC-alan ympäristötietoisuudesta vientihitti

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 28.4.2013

Eurooppalaisen PVC-teollisuuden aloittamasta kestävän kehityksen vapaaehtoisohjelmasta tuli vuosikymmenessä kiinnostava ja jopa haluttu malli myös muilla markkina-alueilla.

Vuonna 2011 PVC-muovin koko tuotantoketju päätti rohkeasti jatkaa ja laajentaa menestyksellistä Vinyl2010-vapaaehtoisohjelmaansa ainakin seuraavat 10 vuotta.

Päätettiin luoda osin uusilla tavoitteilla varustettu VinylPlus- sitoumus. Tämän nyt globaalin kestävän kehityksen ohjelmakokonaisuuden vuosipäiviä vietettiin Turkissa Istanbulissa 25. -26.4.2013. Tilaisuudessa julkaistiin vuonna 2012 saavutetut uudet välitulokset. Näitä olivat mm. PVC:n kierrätyksen merkittävä lisääminen sekä lyijystabilisaattorien käytön vähentyminen aikataulussa niin, että vuonna 2015 niistä voidaan luopua Euroopassa kokonaan. Ohjelmaan sisältyy hyvin paljon muitakin konkreettisia tavoitteita.

VinylPlus inspiroi kovasti isäntämaa Turkin kiivaasti kasvavaa muoviteollisuutta. Maan muoviteollisuusliiton PADGERin puheenjohtaja Reha Gür sanoi juhlapuheessaan, että VinyPlus -ympäristöyhteistyö on ainutlaatuisen hienoa. Vapaaehtoisohjelman arvoa korostaa tinkimättömyys ja pitkäjänteisyys, jolla ylitetään niin huonot taloustilanteet kuin maiden rajatkin. Turkille on kunnia isännöidä vastuullisen PVC-alan seminaaria ja haluamme voimakkaasti rohkaista kaikkia yrityksiämme, pieniä ja suuria, olemaan aktiivisesti mukana VinylPlus -ohjelmassa, sen hyvien tavoitteiden takana, julisti puheenjohtaja Gür.

Takaisin