Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Muovien raaka-ainepohja uusiutuvaksi

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 27.11.2013

Neste Oil laajentaa yritysasiakkaidensa tuotevalikoimaa biomuovien valmistukseen soveltuvalla uusiutuvalla NExBTL-naftalla. Uusiutuvaa NExBTL-naftaa voidaan käyttää esimerkiksi biomuovien valmistuksen raaka-aineena.

Neste Oil on yksi maailman ensimmäisistä bionaftaa kaupallisessa mittakaavassa tuottavista toimijoista. Uutta naftaa syntyy uusiutuvan NExBTL-dieselin jalostuksen yhteydessä yhtiön jalostamoilla Suomessa, Hollannissa ja Singaporessa. NExBTL-naftasta valmistettuja biomuovituotteita voidaan hyödyntää esimerkiksi autoteollisuudessa muoviosien ja kuluttajatuotteiden pakkausten valmistuksessa.

Siitä tuotettujen biomuovien mekaaniset ja fyysiset ominaisuudet vastaavat Neste Oilin mukaan täysin fossiilisesta naftasta valmistettuja tuotteita, mutta biomuovien hiilijalanjälki on pienempi kuin fossiilista alkuperää olevilla tuotteilla.
Uusiutuvasta naftasta valmistetut tuotteet voidaan kierrättää yhdessä fossiilisista raaka-aineista tuotettujen muovituotteiden kanssa. Kierrätyksen jälkeen niitä voidaan myös hyödyntää energian tuotannossa.

Takaisin