Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Uusi lämmöneriste mullistaa rakennusten energiaremontit

Vesa Kärhä (vesa.karha a plastics.fi), 2.12.2010

Muoviteollisuus ry:n Rakennuspolyuretaaniteollisuusjaoston kantava jäsen SPU Systems Oy tuo markkinoille kaksi ennen kokemattoman tehokasta lämmöneristettä.

Näiden uusien tuotteiden nimet ovat SPU XT ja SPU SP. SPU XT:n lambda design on pienimmillään 0,007 W/mK ja tyypillisesti välillä 0,007 - 0,019 W/mK. Uudella eristeellä passiivitalon vaatima lämmöneristys on toteutettavissa pienimmillään jopa 70 millimetrin paksuisella eristekerroksella. Tyypillisesti passiivitalo on vaatinut 240-450 millimetrin eristekerroksen riippuen siitä, mitä eristeratkaisua käytetään.

Erityisesti passiivikorjaushankkeissa vastaan tulee rakenteellisia kohtia, joissa passiivitason lämmöneristykseen on käytettävissä ainoastaan muutamia senttimetrejä. SPU XT on tarkoitettu ratkaisuksi näihin passiivikorjaushankkeiden ongelmakohtiin. Levymäinen SPU XT -eriste koostuu sekä polyuretaani- että tyhjiöeristemateriaalista ja se on räätälöitävissä kohdekohtaiseksi ratkaisuksi. Alumiinipintaisen SPU SP -polyuretaanieristelevyn lambda design on 0,022 W/mK.

”Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaan vuoden 2015 jälkeen korjattavien valtion rakennusten on oltava passiivitaloja. Myös muuta korjattavaa rakennuskantaa ohjataan energiatehokkaaseen suuntaan, joten tarve energiasaneerauksia helpottaville ratkaisuille on suuri”, SPU Systemsin varatoimitusjohtaja Janne Jormalainen kertoo.

Arvioiden mukaan Suomessa on 63000 asuntoa vuosittain perusparantamisen tarpeessa. Luku kasvaa, kun korjaustarpeeseen lasketaan mukaan myös liiketilat. Usein perusparantamisiin voidaan yhdistää energiaremontti.

”Vanhan rakennuskannan energiasaneeraaminen passiivitaloiksi on nopein ja tehokkain keino vähentää rakennusten energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjä, sillä rakennuskantaa uudistuu vain noin 1-2 prosentin vuosivauhdilla”, Jormalainen sanoo.

Lisää polyuretaanieristeistä:
www.polyuretaani.com

Takaisin