Kuva: Exel Composites OyjExel Composites Oyjn ikkunanpesuteleskooppi.jpg

Ajankohtaista

Muoviteollisuuden uutisia sekä tiedotteita, tapahtumia ja uutiskirjeitä

Ämpäristöteko laittaa kovamuoviset kuluttajatuotteet kiertoon 5.6.2018

Ämpäristöteko laittaa kovamuoviset kuluttajatuotteet kiertoon 5.6.2018

Lena Jenytin (Lena.Jenytin a plastics.fi), 29.5.2018

Muovi kuuluu kiertoon. Tiistaina, Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2018 viidellä paikkakunnalla järjestetään Ämpäristöteko-tempaus! Kuluttajat voivat tuoda kierrätykseen kovamuoviset tuotteet: Pulkan puolikas, muovinen terassituolinrähjä, vanhat pakastusrasiat ja rikkoutuneet ämpärit ovat hyviä esimerkkejä kovamuovituotteista, jotka voi tuoda keräyspisteisiin

Ensimmäistä kertaa järjestettävä kierrätystempaus Vaasassa, Lohjalla, Rajamäelle, RIihimäellä ja Heinolassa. Nyt kuluttajilla on mahdollisuus tuoda myös kovamuovisia kuluttajatuotteita kiertoon. Lähimmät paikat löydät Muovikuuluukiertoon-sivuilta: www.muovikuuluukiertoon.fi/amparistoteko/.

Tee #ämpäristöteko - laita muovit kiertoon, jonne ne kuuluvatkin!

Vastuullinen muovien käyttäminen ei tarkoita muovin käytöstä luopumista. Haluamme tempauksellamme muistuttaa muovin vastuullisesta käytöstä ja kierrätyksen tärkeydestä. Muoviroskaa pitää vähentää ja muovijätteiden hyödyntämistä materiaalina lisätä. Luontoon muovi tai muutkaan roskat eivät tietenkään kuulu!

Muovi ei ole roskaa

Luonnonvarojen kokonaiskulutuksen näkökulmasta ei ole mitenkään perusteltua lopettaa muovien käyttöä. Sen sijaan roskaamista on vähennettävä ja muovien kierrättämistä lisättävä. Muoveissa vastuullisuus tarkoittaa materiaalitehokkaita ratkaisuja, selkeään tarpeeseen ja pitkäaikaiseen käyttöön suunniteltuja tuotteita sekä uusia ratkaisuja.

Muovien aiheuttamien ympäristöhaittojen ratkaisuiksi on esitetty muovien kulutuksen vähentämistä. Useissa elinkaarianalyyseissä on toistuvasti osoitettu, että oikeissa tuoteryhmissä muovit tuottavat pienimmät kokonaisympäristövaikutukset. Positiiviset vaikutukset syntyvät muun muassa raaka-aineiden ja energian säästönä sekä hävikin ja energiatarpeen pienenemisenä jakelussa ja liikenteessä.

Lehdistötiedote luettavissa täältä

Takaisin